fbpx
Skip to main content
Groblje

MRAČNI SRPSKI OBIČAJ: Žena iz Kruševca bila na GROBLJU da vidi MRTVOG MUŽA, a onda se desila JEZIVA STVAR

Foto: Srbija Danas
Ponela sam staklenu flašu crvenog vina, jednu sveću i cveće, a onda...

Verovanje u vampire u Srbiji postoji od vajkada. Još od starih vremena prepričavale su se priče o bliskim susretima sa (ne)mrtvim pa sve do danas. đ

Posebno u seoskim i ruralnim sredinama, ovakvih priča ima u izobilju, dok ih je u gradu znatno manje. Svako od nas je sigurno čuo istu verziju neke strašne priče više puta. I to od različitih ljudi, identična priča, ali različito mesto. U takve stvari je teško poverovati, jer je sve prevelika slučajnost i deluje kao priča za decu.

MORBIDNI SRPSKI OBIČAJ! Znate li zašto rodbina UBADA IGLOM preminulog u PETU? Sledićete se...

Ipak, priča jedne žene iz sela kod Kruševca ledi krv u žilama. Ona je po starom srpskom verovanju otišla na groblje, jer je želela da vidi svog pokojnog muža:

- Ja sam išla jedne subote na crveno slovo na groblje da vidim mog muža (koji je umro dok su još bili mladi). Ponela sam staklenu flašu crvenog vina, jednu sveću i cveće. Nisam smela ni sa kim da razgovaram na putu do groblja (tako običaj nalaže), a to se prikazuje tačno u podne. Stavi se flaša ispred spomenika i okreneš se ka njemu i gledaš. Lik se prikazuje u flaši, ja sam videla svog muža - rekla nam je ova prostodušna baka.

Ovo jezero u Srbiji krije MRAČNU tajnu, a kada vidite njegov oblik - NAJEŽIĆETE SE! (FOTO)

Mrtvački sanduk
Foto: Profimedia/ilustracija

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd