fbpx
Skip to main content
Gledanje pornografije

MUŠKARCI, OPREZ! Stiglo ZVANIČNO UPOZORENJE POLICIJE zbog sajta koji mnogi posećuju i postaju žrtve prevare

Foto: Profimedia
Nakon toga, oni ih ucenjuju snimcima, tražeći novac u zamenu za ćutanje. Koja je razmera ove prevare, najbolje govori činjenica da je kineska policija izdala zvanično upozorenje povodom ovog slučaja.

Nečuvena prevara na internetu, dovela je do toga da veći broj muškaraca protivzakonito pribavi nekoliko miliona evra i to tako što su varali druge muškarce da su žene. Naime, oni su se maskirali u žene, te su na taj način mamili korisnike sajtova za odrasle da pričaju sa njima, nakon čega su ih ucenjivali.

Bizarni trend koji je zavladao Kini, a u kome se muškarci verodostojno maskiraju u žene, koristeći šminku, zavodljiv veš, lažne grudi, pa čak i slojeve kože, oštetio je nebrojen broj muškaraca. Naime, kada ih namame u čet sobe na sajtovima za odrasle, započinje podmukla igra u kojem snimaju svoje žrtve dok su gole.

Nakon toga, oni ih ucenjuju snimcima, tražeći novac u zamenu za ćutanje. Koja je razmera ove prevare, najbolje govori činjenica da je kineska policija izdala zvanično upozorenje povodom ovog slučaja.

Oni su čak objavili video na kineskoj mreži društvenih medija Veibo kako bi ljude upoznala sa tehnikama koje se koriste kako ne bi i sami postali žrtve.

hakeri
hakeri
Foto: Profimedia

U video snimku policajci demonstriraju kako se prevaranti maskiraju „lažne žene“ - i pokazuju koliko realno mogu da izgledaju. Naime, policajci su fotografisani u grudnjaku i donjem vešu pre nego što obuku protetičku kožu.

Video je potom podeljen na nekoliko snimaka na kojem se vide dvojica muškaraca koji drže nekoliko maski koje se koriste za prevaru.

Zatim se začuje glas koji govori „Mislite da je ono što vidite istina?“ Nakon čega je dodala: "Momci, ne ćaskajte goli. To je prevara".
Video je prvobitno postavljen u istočnoj provinciji Zhejiang, nakon čega su počeli da ga dele policijski društveni nalozi širom Kine. Prevaranti nedeljama vrbuju i "obrađuju" svoje žrtve pre nego što ih pozovu na „intimna“ ćaskanja.

Prevaranti ih podstiču da preuzmu nešto što se čini kao aplikacija za video ćaskanje, ali je zapravo špijunski softver dizajniran za skeniranje njihovih telefona i kontakata putem e-pošte. Bizarna prevara je sve više rasprostranjena tokom pandemije korona virusa. U prvih šest meseci 2020. godine, Odeljenje javne bezbednosti Guangdonga primilo je više od 9.000 žalbi na ucene u vezi sa ovom prevarom.

Do sada, identifikovano je najmanje 10 odvojenih ucenjivačkih organizovanih grupa i uhapšeno je 86 prestupnika, navodi se u policijskom izveštaju. Sa druge strane, identifikovano je najmanje 2.000 žrtava, od kojih su su iznudili više od 2 miliona funti.

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd