fbpx
Skip to main content
Običaji širom planete

OTAC PLJUJE ĆERKU... ŠOKANTNI rituali koji se SPROVODE širom PLANETE! (FOTO)

Foto: Youtube printscreen/Nexus
Kakav je to ovaj svet u kojem živimo ?

Svaki narod ima svoju tradiciju i običaje. Neki su prijatniji od drugih. Ovo je lista od 15 najčudnijih običaja na svetu.

1. Zamislite najužasnije stvari, pa onda kako ih vaši prijatelji bacaju na vas. To je užasno, zar ne? Još užasnije je što vas posle toga vezuju za drvo. Ovo je sasvim normalna pojava u pojedinim delovima Škotske ukoliko želite da se udate. Kažu da ako buduća mlada ovo izdrži, izdržaće i brak.

DŽAKA NASTAVLJA DA PROVOCIRA: Zbog Kosova ćemo protiv Srbije da KIDAMO i GRIZEMO! (FOTO)

Ova devojka ima najbizarniji dar: Može da oseti po mirisu kada će neko UMRETI!

2. Svuda postoje različiti standardi za lepotu. U nekim zemljama muškarci ipak vole krupnije žene. U Mauritaniji postoji farma gde se buduće mlade dovode još kao deca ne bi li se ugojile i što pre udale. Devojke su ovde prisiljene da se prejedaju, ako povraćaju teraju ih da ponovo jedu, a kada ne žele da jedu onda ih kažnjavaju. Ovo se popularno zove "Leblouh".

3. Udovica u Gani mora da provede noć sa potpunim strancem, kako bi se "očistila od duha svog pokojnog muža".

AJAO, OVO MORA DA BOLI: Hirurzi mu uklonili šipku iz zadnjice! (FOTO)

Običaji širom sveta
Običaji širom sveta
Foto: Youtube printscreen/Al Jazeera English

(VIDEO) TATJANA (65) TVRDI DA JE BILA U PAKLU: Odvratna bića su REZALA ljude na komade

4. Mladiće iz plemena Sambian u Novoj Gvineji drže podalje od devojaka dok odrastaju. Oni su prinuđeni da progutaju semenu tečnost najmoćnijeg ratnika svog plemena. Smatra se da je to bitna stavka pri odrastanju svakog muškarca.

5. U Kini buduće mlade moraju da plaču svaki dan po sat vremena, mesec dana pred venčanje. Majka se pridružuje 10 dana budućoj mladoj, pa onda baka, pa svaka žena iz porodice. Plakanje je trebalo da bude pokazatelj radosti, zato žene plaču u različitim tonovima, te plakanje zvuči kao pesma.

ODVRATNO! Nakon ovog snimka, nikada se više nećete okupati u BAZENU! (VIDEO)

Venčanje u plemenu Masai
Venčanje u plemenu Masai
Foto: Youtube printscreen/CGTN Africa

6. U južnom Sudanu, u plemenu Neur, smatra se da brak nije potpun ako žena ne rodi dvoje dece. Ako ne uspe da rodi dvoje dece, muž može da traži razvod.

NAJDRAMATIČNIJI nastup u emisiji "Ja imam talenat"! Intervenisala Hitna pomoć! Nije uspeo... (VIDEO)

7. U plemenu Masaji, u Keniji, otac blagosilja ćerku tako što pljuje na njenu glavu i grudi, pre nego što je mladoženja odvede iz sela.

8. Kada mlada i mladoženja plešu, mladine noge moraju biti stalno u vazduhu. Irci veruju da će zle sile doći i ukrasti mladu, ako ona spusti stopala na pod.

9. U francuskoj Polineziji nakon svadbe, mladini rođaci moraju da legnu na zemlju, licem na dole i mlada i mladoženja hodaju preko njih.

ŠOKIRALA SVE: MUŽ bi mogao da joj bude DEDA, ali ona se nije obazirala na to!

10. U nekim delovima Indije, mladoženja mora da se izuje pre nego što stane pred oltar. Tada počinje opšta havarija. Svatovi sa mladine strane pokušavaju da mu ukradu cipele, dok svatovi sa mladoženjine strane pokušavaju da ih odbrane.

11. Iako nijedna država na svetu ne prihvata brakove između ljudi i životinja, oni se često praktikuju da bi se oterali zli duhovi, kao što je u Indiji slučaj.

MEŠTANI SELA ZGRANUTII! Baka živi sa kravom, jer misli da je to njen POKOJNI muž: LIŽE MI...(VIDEO)

12. Pleme u Novoj Gvineji dozvoljava deci od šest godina da stupaju u brak. Dozvoljeno im je da imaju odnose pre braka ali zato ne smeju da dele obroke dok nisu venčani.

13. U Kongu, mlada i mladoženja moraju da budu ozbiljni tokom cele svadbe jer brak treba shvatati ozbiljno.

Ova fabrika pravi bizarne seks robote: Cena prava sitnica!

14. Kada je venčanje gotovo, u Južnoj Koreji, mladoženjini prijatelji mladoženji skinu čarape i udaraju ga ribama po člancima, da bi ga pripremili za prvu bračnu noć.

Škotski običaji
Škotski običaji
Foto: Youtube printscreen/Mo10ta

15. Nošenje bele boje. Veruje se da je ova tradicija na zapadu počela udajom kraljice Viktorije za princa Alberta. Ovo je tada svima bilo jako konfuzno, jer je bela odeća do tada označavala žalost.

JEZIVO: Kada sleću na OVAJ aerodrom, putnici se obavezno POMOLE! (VIDEO)

 

Pročitajte i:

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd