Skip to main content
čovek na ulici stoji sa kišobranom

Najbizarniji prirodni fenomen: Ni kišobran vam neće pomoći kada padaju - ŽABE!

Foto: Profimedia/ilustracija
Za ove padavine sigurno niste znali.

Zamrznute iguane

Stanovnici Floride u čudu su se okretali gradom kada ih je zadesila misteriozna "padavina". Naime, u januaru ove godine, sa neba su počeli da padaju "smrznuti gušteri".

Odlučila je da se pretvori u ŽIVU LUTKU! Armija pratilaca na Instagramu je podržava!

Bradati gušter
Foto: Profimedia

- Kada temperatura naglo padne, iguane više ne mogu da se "drže" za drveća, a od hladnoće se paralizuju - objasnio je ovu pojavu Ron Magil, direktor za životnu sredinu.

Kada temperatura ponovo naraste, iguane se "otkrave" i nastavljaju da žive.

Doručak je najvažniji obrok dana! Ovaj tip je to shvatio doslovno! (VIDEO)

Kiša riba

Riba doslovno pada sa neba. U stvari, primorski gradovi širom sveta od Kalifornije, Engleske do Indije svi su videli svoje verzije ribljeg fenomena - pa šta se dešava?

riba u folijui
Foto: Profimedia

Posejdonov gnev u stranu, jedino moguće objašnjenje (iako ima nekoliko teorija) jeste da ove ribe padaju na osnovu vremenskih događaja - tornada koji dotiču vodu. Ponekad, kada kružni vetrovi sisaju vodu iz jezera ili okeana, podižu ih sa skrivenim ribama (i drugim vodenim životom) sa njima. Vetrovi prenose ribe u unutrašnjost, a zatim ih na kraju spuste na zemlju sa svim ostatkom vode.

KEN želi da mu BARBIKA rodi dete: Podrazumeva se da neće ličiti na mene!

Biblijski fenomen - žablje kiše

Godine 1873. prvi put se dogodio ovaj fenomen. Naime, ljudi su prisustvovali padu žaba sa neba. To se dogodilo nakon lošeg i vetrovitog vremena. Stoga naučnici pretpostavljaju da, ako jaki vetrovi mogu da prevrnu auto, verovatno sa obližnje možvare "donese" i žabice.

žaba
Foto: Profimedia

Sirovo meso

Amerika je 1876. godine bila očevidac kiše od sirovog mesa. Izgledalo je kao "pahuljice govedine". Međutim, mnogi su smatrali da je reč o drugom mesu, ili čak ribi. Analitičari smatraju da nije reč o mesu, već o određenim bakterijama koje mogu da nastanu ukoliko se napravi "žele" od prljave kiše. U svakom slučaju, ostaje misterija, i to odvratna.

Provela je 3 sata na operacionom stolu zbog MOBILNOG! Ako radite ovo može vam se desiti ista stvar!

Meso
Foto: Profimedia

Krvava kiša

Ponekad je najlakše kriviti misterioznu vremensku pojavu. Tako su i u Španiji 2014. godine za čudnu pojavu u fontani okrivili "krvavu kišu". Stvar je, naime, mnogo jednostavnija. Reč je o običnoj kiši koja je u dotičnoj fontani došla u dodir sa slatkovodnim gljivama (koje "pod stresom" ispuštaju crveni pigment), i tako obojile vodu u krvavo crveno.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd