fbpx
Skip to main content
Donald Tramp

SIMPSONOVI RUŠILI I PONIŽAVALI TRAMPA: "Predvideli" apokalipsu ako Amerikanci ne glasaju (VIDEO)

Foto: Twitter printscreen/@TheSImpsons
Homer je još uvek kod kuće, a Mardž ga zove iz glasačke kabine i preti mu da će doći tamo istog trenutka ako mu je stalo do tri najvažnije stvari koje voli.

Poznata crtana porodica tokom godina i godina emitovanja iznela je neka, poprilično šokantna "predviđanja", ali posljednja sablasna epizoda emisije pokazala je što bi se to sve dogodilo da ljudi nisu izašli na ovogodišnje predsedničke izbore u SAD-u.

Serija je ranije "prognozirala" da će Donald Tramp postati predsednik, a znalo se da neće odoleti prilici da još malo potkopaju aktualnog predsednika pre nego što je glasanje počelo. To rade svima, pogotovo političarima.

Amerikanci su čekali četiri godine da vide kako će se autori serije Matt Groening i saradnici ponašati prema predstojećoj bici između Trampa i demokratskog kandidata DŽoa Bajdena - koja bi se uskoro i konačno trebala završiti.

Dan je izbora, birači Springfilda čekaju u dugačkom redu da daju svoj glas.

Homer je još uvek kod kuće, a Mardž ga zove iz glasačke kabine i preti mu da će doći tamo istog trenutka ako mu je stalo do tri najvažnije stvari koje voli.

Homer napokon stiže na svoje biračko mjesto, još uvek ne zna za kog će glasati, ispituje može li napisati na listić "sudinica Džudi", a njegova ćerka Lisa ga čeka s maskom na licu i ispituje ga kako Zemlja još uvek može biti tako neodlučna, nakon četiri godine.

Homer razmišlja o ćerkinom pitanju, a preko ekrana televizora počinju da se emituju naslovi koji opisuju situacije koje su se dogodile pod Trampovom administracijom: plaćanje poreza od 750 dolara, stavljanje dece u kaveze, bele supernaciste nazivali su pristojnim ljudima, javnosti govorili da je u redu gutati izbeljivač, SAD više nije deo klimatskog sporazuma. "A nismo vam ni rekli najgore" poslednji je u nizu naslova.

Homer tada kaže da nešto mora poduzeti i daje svoj glas, pretpostavlja se, demokratskom kandidatu Džo Bajdenu. Okreće se prema kameri i pita: "Koga ćeš sada ismevati?'.

Nažalost, to je sve bio san. Homer nije glasao, a njegov glas bio je presudan.

Tada se scena ubrza na Dan inauguracije sledeće godine, a Homer sedi na svom krovu odeven u telesni oklop izrađen od kuhinjskog posuđa dok je Springfild bačen u apokalipsu. Prema kratkom opisu epizode LA Timesa, vidimo kako roboti američkog Ministarstva unutrašnjih poslova patroliraju ulicama, udarajući Hansa Molmana dok viče: 'Tako mi i trebao jer sam glasao za Kanjea!"

 

 

 

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
8 Beograd