fbpx
Skip to main content
voda

OPREZNO - PRŽENA VODA: Vegetarijanska poslastica koja bi vas mogla ubiti, ne pokušavajte kod kuće

Foto: Profimedia
Otvorite četvore oči!

Vrući novi prehrambeni trend vratio se u ionako lošu godinu i opasniji je nego što zvuči u početku. Vidi, svima nam je dosadila naša hrana i ponestaje nam ideja za recepte, ali postoje ograničenja

Vrući novi prehrambeni trend vratio se u ionako lošu godinu i opasniji je nego što zvuči u početku. Vidi, svima nam je dosadila naša hrana i ponestaje nam ideja za recepte, ali postoje ograničenja.

Još 2016. godine Jutjub kuvar Džonatan Markus odlučio je da isproba prženu vodu. Nije mislio da je to sjajna ideja. U stvari, stvorio ga je za događaj "Glupo sranje kome niko ne treba i strašne ideje Hackathon 2.0 ". Ali on je ipak želeo da vidi da li će to uspeti, i eto, uspeo je.

Da bi napravio prženu vodu, koristio je kalcijum alginat kao membranu za zadržavanje vode, pre nego što je ispekao. U to vreme je svima dao upozorenje da se ne trude pokušavajući sami.

"Ovo je potencijalno veoma opasno", napisao je na svom kanalu . "Ako voda curi dok se kugla prži u vrućem ulju, ona može eksplodirati, šaljući ulje svuda. Ne pokušavajte bez odgovarajućih mera predostrožnosti. Ne konzumirajte dok se ne ohladi ili ćete možda izgoreti. Takođe nemaju naročito dobar ukus. . "

Godinama kasnije, TikTok i drugi jutjuberi prihvatili su taj trend.

 

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd