Skip to main content
Seks i grad

AKO STE SE OPORAVILI OD ŠOKA... Ovo je pravi RAZLOG zašto Zverka umire u prvoj epizodi novog "Seksa i grada"

Foto: Instagram printscreen/justlikethatmax
Srećna udovica?

Nastavak čuvene serije "Seks i grad" pod nazivom "And Just Like That" izazvala je snažne reakcije verne publike širom sveta. Neočekivani obrt - smrt gospodina Zverke, prilično je razočarao gledaoce, ali kreatori serije objašnjavaju da je takav scenario napisan sa razlogom.

"POSTAĆU NAUČNIK DA BIH PRONAŠAO LEK PROTIV SMRTI I VRATIO DEDU!" Reči unuka pokojnog Marinka Rovića razaraju dušu

"POSTAĆU NAUČNIK DA BIH PRONAŠAO LEK PROTIV SMRTI I VRATIO DEDU!" Reči unuka pokojnog Marinka Rovića razaraju dušu

Ljubavna priča glavne junakinje Keri Bredšo i Džona Džejmsa Prestona, poznatijeg kao gospodin Zverka, traje gotovo od početka serijala, davne 1998. godine. Tokom prethodne dve decenije, njih dvoje su kroz šest sezona serije i dva filmska nastavka, prošli kroz mnogo uspona i padova. Činjenica da su ostali zajedno uprkos svim izazovima zadovoljila je gledaoce koji su od početka navijali za to da Keri na kraju bude sa Zverkom.

 

Nakon priča o RAZVODU, oglasila se Nevena Božović i iznela istinu o svom BRAKU! (FOTO)

Nakon priča o RAZVODU, oglasila se Nevena Božović i iznela istinu o svom BRAKU! (FOTO)

Ipak, nova sezona hit priče o Njujorčankama u potrazi za ljubavlju donela nam je neočekivan obrt - Zverka iznenada umire od srčanog udara tokom vežbanja na kućnom biciklu. I kao što sam naziv nastavka serije sugeriše - i tek tako - Kerine ljubavi više nema.

Ovaj razvoj događaja niko nije očekivao, pa su kreatori uspeli u jednom - efekat šoka je definitivno postignut. Iako se i pre premijere znalo da sledi „velika smrt“ u novim epizodama, većina gledalaca je bila ubeđena da je u pitanju odlazak voljenog lika Samante.

Ispostavilo se da je šokantan scenario bio deo odluke kreativnog tima kako bi se novi serijal odvojio od originala.

- Niko ne bi želeo da se vrati ako šou nije drugačiji - objasnio je jedan od autora serije Majkl Patrik King za „Vanity Fair“.

Sa toliko vremena uloženog u njegov lik, s obzirom na to da je debitovao 1998. godine, nije iznenađujuće što je Kris Not (koji je tumačio Zverku) želeo da sedne sa Kingom da mu objasni kako to smrt njegovog lika „gura priču napred“.

- Kada sam rekao Krisu da Zverka umire u prvoj epizodi, on je definitivno znao da ništa neće biti isto. I morali smo da razgovaramo o tome. Zaista je želeo da priča o tome zašto umire i šta to znači za ovu seriju. Što smo više pričali, on je više shvatao da je to dobro za Keri - a Kerina priča je da je bolje voleti i izgubiti nego nikada uopšte voleti - istakao je King, koji je dalje dodao:

- Nasleđe tog lika ne bi se smanjilo, već bi povećalo njegovu legendu ovakvim odlaskom. Ako možeš da nađeš nekoga ko te voli, to je fantastično. Ali ovo nam zaista omogućava da testiramo tu tezu - glas preko kojeg završavamo seriju o „Seksu i gradu“ - da je od svih najvažniji, najizazovniji, najteži i nagrađivan odnos onaj koji imate sa samim sobom - rekao je King.

Kako je dalje objasnio, ovim potezom se liku Keri Bredšo pruža šansa da iskusi novi svet - onaj koji nije „okovan“ tradicionalnim brakom. Glavna junakinja je na ovaj način dobija priliku da u pedesetim godinama iskusi svet zabavljanja. Nove okolnosti u koje je stavljena šansa su da serija privuče nove gledaoce i osveži poznatu priču.

Zanimljivo je i to što su okolnosti pod kojim Zverka umire dovele do toga da se oglasi kompanija „Peloton“, koja je proizvela kućni bicikl. Ime firme je jasno istaknuto u sceni kada Zverka gubi snagu, pa su se mnogi zapitali da li je to loš marketing.

King je objasnio da smrt Zverke nije izazvao „Peloton“, a da se korišćenjem poznate kompanije humanizuje lik i ukupni realizam serije.

- „Peloton“ je stvar koju ljudi sada imaju, zar ne? Ona odražava moderno društvo. Želeo sam da pokažem da je Zverka aktuelan - naveo je on.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
27 Beograd