fbpx
Skip to main content
Autobus

CELA SRBIJA TREBA DA ZNA ŠTA JE URADIO: Čovek seo u autobus za Šimanovce i zapanjeno slikao vozača (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Neverovatna scena!

Zlatko Šobot je jednog jesenjeg jutra seo u autobus žureći na sastanak. Kada je video ponašanje vozača uskoro je zaboravio i na sastanak i na žurbu. Pred njim se odvijala scena zbog koje je pomislio da je možda pogrešio i autobus ali i državu. Zlatkovo iskustvo prenosimo vam uz fotografije koje je tog dana načinio.

- Danas sam nekim poslom isao autobusom iz Surduka za Zemun, i već sam došao do Galenike a supruga mi javlja da je otkazan sastanak, pa sam ostao u autobusu, gledam vozača i ljude koji putuju do Zemunskog Keja, i sa istim autobusom sam se vratio za Surduk.

Imao sam vremena, dva sata opušteno gledam, slušam, ne mogu da verujem kako se ponaša vozač autobusa? Mlađi čovek neverovarno ljubazan, svakog pozdravi ko ulazi ili izlazi? Pita skoro svakog da li je hladno, da li su dugo čekali, kako su sa zdravljem, slušam ne mogu da verujem?

Onda vrhunac, u Banovcima, neka deca stoje, napolju hladno neka kišica, a vozač staje pored njih zove ih, u autobusu toplo?

Deca ulaze, ali i to nije dovoljno, vozač ne nastavlja vožnju, objašnjava svakom detetu da je sigurnije da sednu radi iznenadnog kočenja?

Neka žena ulazi, daje mu kesu sa domaćim kolačima? Sedeo sam na prvim sedištima, ne mogu da verujem svojim očima i ušima. Čovek preterano pažljiv, ima vremena za svakog pojedinično, posebno za decu.

Ovaj mladi veliki čovek se zove Darko i živi u Šimanovcima, i kad sam mu na kraju rekao koliko me je iznenadio, samo je odgovorio: " ja želim da ljudima dam malo pažnje i ljubavi, danas i to nesto znači?

Znači, znači, hvala ti Darko bar u ime one dečice iz Banovaca koja su kisnula, napisao je za Televiziju Zemun Šopot.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd