Skip to main content
Žena i muškarac flertuju u baru dok ih muškarac ljubomorno posmatra

Da li ste nekoga MIKRO-PREVARILI? Verovatno - DA! Ovo je najnovija vrsta PRELJUBE!

Foto: Profimedia
Zapravo, postoji oduvek - a sad su joj dali ime.

Godina 2017. bila je godina užasnih trendova u vezama, a ništa bolje nije krenulo ni u novoj godini. Nakon "sidebarring"-a, "ghosting"-a i "cushioning"-a, sad se priča o mikro-varanju, a velike su šanse da vam se to već dogodilo, ili da ste i sami bili krivac.

U mikro-varanju učestvovali ste ako ste s nekim koketirali partneru iza leđa. Ovo, naravno, nije nova stvar, s obzirom na to da gotovo svako flertuje povremeno, ali gde je granica i kad se to može smatrati varanjem?

Evo kada nipošto NE TREBA DA SE IZVINJAVATE čak i kada ste "krivi"!

Psiholog Melani Šiling, koja je ekspert za veze, mikro-varanje definisala je kao "niz naizgled malih akcija koje ukazuju na to da je osoba emocionalno ili fizički usredsređena na nekoga izvan svoje veze".

prevara
Foto: Profimedia

Kao primere mikro-varanja Šiling je navela tajno dopisivanje sa nekim, laganje o vezi ili, na primer, ako imate nekoga u imeniku pod lažnim imenom.

- Ako osećate da imate nešto da sakrijete, pitajte se zašto - poručila je ona i dodala da je skrivanje, odnosno laganje, ključ mikro-varanja, jer ukazuje na to da imate skrivene motive.

Sumnjate li da vas neko mikro-vara, Šiling ima savet: - Prvo što morate da spoznate jeste namera iza takvog ponašanja. Ako je to nesvesna navika koju je vaš partner razvio tokom vremena, jer su mu prošli partneri to dopuštali, vi imate priliku da "lupite šakom u sto" i postavite nova pravila. Ali ako je to nešto što vaš partner aktivno bira, i ne želi to da promeni kad ga zamolite, možda je vreme da se pitate da li je takva veza dobra za vas.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd