fbpx
Skip to main content
Ručak za beskućnike

DOK "ELITA" KUKA ZBOG KARANTINA: Glavni kuvar restorana za BOGATE kuva ručak za BESKUĆNIKE! (FOTO)

Foto: Instagram printscreen/commechezsoibrussels
Nije lako biti čovek...

Glavni kuvar jednog od najstarijih i najprestižnijih belgijskih restorana, zatvorenog zbog koronavirusa, jednom nedeljno hrani beskućnike, što su počeli da rade i drugi kuvaari širom Evrope.

Lionel Rigole, glavni kuvar u restoranu "Comme Chez Soi", čija jela koštaju i do 265 evra, počeo je da kuva i svaki četvrtak servira hranu iz svoje kuhinje stotini beskućnika otkako je Belgija 18. marta ušla u karantin. 

PRE UDAJE TANJA JE BILA SA DARKOM, a onda je on izjavio OVO, pa su PRESTALI DA KOMUNICIRAJU! I danas ne govore

PRE UDAJE TANJA JE BILA SA DARKOM, a onda je on izjavio OVO, pa su PRESTALI DA KOMUNICIRAJU! I danas ne govore

I dok je kuhinja Comme Chez Soija zatvorena, Rigole, glavni kuvar restorana s dve Mišelinove zvezdice, kuva špagete jednakim žarom kojim priprema tartufe, ribu list ili jastoga. Mišelinove zvezdice su najprestižnije priznanje u ugostiteljstvu, a samo nekolicina restorana može da se pohvali da ima i jednu, a kamoli dve. 

"Ako svojom profesijom mogu da obradujem beskućnike, onda ću to raditi sa zadovoljstvom", rekao je.

Rigoletu je pristupila lokalna humanitarna organizacija koja vodi narodne kuhinje, a on je rekao da je voljan da pomogne kad je shvatio da usled karantina beskućnici nemaju mogućnost da se hrane u pekarama ili supermarketima jednom dnevno. 

Njegova supruga Lorens Vinants, menadžerka "Comme Chez Soija, takođe je ponudila svoju podršku. 

"Osećali smo da bih i ja mogla nešto da uradim. Svi mislimo na zdravstvene radnike, na bolesne, ali tu su i oni koji spavaju na ulicama", rekla je Vinants, čiji je pradeda osnovao briselski restoran 1926. godine.

To je razveselilo beskućnika iz Malija Abduladea Kulibalija, koji na briselskim ulicama živi već dve godine. "Zaista je dobro, čisto, sviđa mi se da jedem njihovu hranu."

 

SMEĆE SVUDA, KUĆA U RUŠEVINAMA, BLATO, TROŠNA OGRADA: Vesna Đogani uplakana obišla sirotinjsku kuću u kojoj je odrasla (VIDEO)

 

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd