fbpx
Skip to main content
Gejmer

Igrao igrice 19 sati dnevno mesec dana kako bi oborio svetski rekord (VIDEO)

Foto: Twitter printscreen/GiantWaffle
Sjajan podvig!

Strimer Endrju "VelikiVafl" Bodin je tokom novembra oborio svetski rekord prenoseći kako igra video igre više od 570 sati u periodu u 30 dana. U prevodu, svaki dan je strimovao videoigre 19 sati dnevno čitav mesec.

Nakon tri meseca priprema i 30 dana strimovanja kako igra 19 sati dnevno i spava svega tri i po sata dnevno, VelikiVafl postavio je novi rekord. Strimovao je kako igra videoigre 572 sata u mesec dana. Time je za cela tri sata nadmašio rekord JayBigsa od 569 sati. Igrao je igre poput Death Strandinga, Red Dead Redemptiona 2, Luigi's Mansiona, Escape From Tarkov, Rocket League, Rainbow Six Siege i druge.

U njegovim očima, iako je svestan da takav poduhvat može ostaviti ozbiljne posledice po zdravlje, sve se isplatilo: - Gleda me 4 do 10 puta više gledalaca nego pre i sve druge brojke poput pogledanih sati, jedinstvenih pregleda i pretplatnika su mnogo bolje.

-  Uz veliki uspeh na samoj Twitch.tv platformi, dospeo je i u različite medije, što će mu sigurno pomoći u njegovoj striming karijeri.

- Znam da nije zdravo igrati 19 sati dnevno, svestan sam toga. Ljudi često pomeraju granice kako bi postavili ili oborili svetske rekorde. Nije lako. Nikada nije ni trebalo biti lako - izjavio je za Kotaku.

Strimeri često pomeraju granice. Mnogima se čini da se samo igraju celi dan, ali zapravo iza kulisa se odvija mnogo toga. Čim uzmu pauzu ili ne strimuju neko vrijeme, vidi se osetan pad broja gledalaca i celokupne popularnosti. Većina njih radi na drugom tipu sadržaja i onda kad ne strimuje, kao što su videi za YouTube ili aktivnosti na društvenim mrežama.

Strah od uzimanja pauze i odmora zbog potencijalnog gubitka gledalaca osetili su i oni najveći poput Tajlera "Nindže" Blevinsa, vjerojatno najpopularnijeg gejmera današnjice: - Za vreme trajanja ovog intervjua (sat vremena) izgubio sam oko 200 ili 300 pretplatnika. Najduži odmor na kojem sam bio je moj medeni mesec koji je trajao šest dana. Bilo je pogubno, ali to je bio proračunati rizik.

Problem je sjajno objasnio strimer Ben "profesor Broman" Bouman u eseju za Polygon: - Jedina osoba koja može da ugasi kameru je ona koja od nje ima najviše koristi." VelikiVafl je obaranjem rekorda na sebe privukao veliku pažnju što će sigurno značiti i veći broj gledalaca, ali kako bi ih zadržao, moraće da nastavi da strimuje u visokom tempu sadržaj koji je većini njih zanimljiv. Obaranje rekorda je bilo tek početak. Nakon što je uspeo da postavi novi rekord, odlučio je da se pošteno naspava.

Zbog šale u novoj epizodi Saut Parka, jedan nesrećni čovek primio je 600 POZIVA! (FOTO)

Zbog šale u novoj epizodi Saut Parka, jedan nesrećni čovek primio je 600 POZIVA! (FOTO)

Napravite VRHUNSKE FOTKE vašim mobilnim! Ovi trikovi će vam u tome pomoći! (VIDEO)

Napravite VRHUNSKE FOTKE vašim mobilnim! Ovi trikovi će vam u tome pomoći! (VIDEO)

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
1 Beograd