fbpx
Skip to main content
novčići u ledu

MAESTRALNO: Evo zašto UVEK treba da ostavite novčić u zamrzivač pre nego što napustite kuću!

Foto: Profimedia
Deluje šašavo, ali radi!

Da li ste ikada došli sa posla ili sa dužeg putovanja i primetili da vaši digitalni satovi pokazuju pogrešno vreme? "Sigurno nije bilo nestanka struje", pomislićete. Čak iako je bilo, nikako ne možete znati koliko dugo nije bilo struje, zar ne?

Možda je u pitanju i nekoliko dana, što dovodi do odmrzavanja hrane i njenog kvarenja. Kada struja ponovo dođe, namirnice se ponovo smrznu i vi skoro da i ne primetite da su odmrzavane. Kao što znamo, to može biti vrlo opasno, jer za neke prehrambene proizvode postoji rizik od širenja salmonele i drugih bakterija!

Otkrivamo vam način da ipak saznate da li i koliko dugo je vaš zamrzivač stajao bez struje! Moći ćete da saznate da li je hrana i dalje za konzumiranje ili je suviše dugo stajala na toplom.

Žutu vole OPTIMISTI, a plavu ROMANTIČARI: Evo šta omiljena BOJA govori o vama

zamrzivač
Foto: Profimedia

Za to su vam potrebni:

- šolja
- novčić
- voda

Sipajte vodu u šolju i stavite u zamrzivač da se zaledi. Kada u šolji ostane samo led, na vh stavite i novčić i potom vratite u zamrzivač.

Kada se, na primer, nakon godišnjeg odmora vratite kući, pre konzumacije hrane iz zamrzivača, pogledajte gde se novčić nalazi!

Ako ste se pitali ZAŠTO svaka statua ima SAVRŠENE mišiće i MALI penis, odgovor će vas ŠOKIRATI

zamrzivač
Foto: Profimedia

Ako je novčić i dalje na vrhu ili eventualno na sredini kocke leda u šolji, ili nije bilo nestanka struje, ili je struja nestala za kratko, pa se voda samo delimično otopila.

Ukoliko se pak novčić sada nalazi na dnu šolje, to znači da struje nije bilo dovoljno dugo da se voda skroz otopi, a novčić potone skroz do dna. Tada je bolje da hranu iz zamrzivača ne spremate svojoj porodici.

Maestralan trik, lak za primenu. Naročito koristan kad odlazite na duže putovanje!

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd