fbpx
Skip to main content
Anastasija Romanov

MISTERIJA PREŽIVLJAVANJA kćerke poslednjeg ruskog cara - Anastasije Romanov! (FOTO)

Foto: Pinterest/Printscreen
Kako je postala najintrigantnija istorijska ličnost!

Prošao je čitav vek od pogubljenja carske porodice Romanov, ali misterija vezana za Anastasijno telo, najmlađe ćerke cara Nikolaja II, izgleda da ne jenjava.

Dana 17. jula, 1918. godine, poslednji ruski car Nikolaj II Romanov, njegova žena Aleksandra Fjodorovna i njihovo petoro dece, brutalno su ubijeni od strane boljševika. Iako su komunistički revolucionari tvrdili da su pobili celu porodicu, njihova tela su bila tako osakaćena i sahranjena u neobeleženim gorbovima, da se pretpostavljalo da je najmlađa kćerka Anastasija pobegla svojim dželatima.

DINASTIJA ROMANOV SE NASTAVLJA!? Pojavili se POTOMCI: Oni su naslednici ruskog CARSKOG PRESTOLA?!

DINASTIJA ROMANOV SE NASTAVLJA!? Pojavili se POTOMCI: Oni su naslednici ruskog CARSKOG PRESTOLA?!

POTVRDA Istražnog komiteta Rusije - Pronađeni posmrtni ostaci kraljevske porodice ROMANOV!

POTVRDA Istražnog komiteta Rusije - Pronađeni posmrtni ostaci kraljevske porodice ROMANOV!

Anastasija Romanov
Foto: Profimedia

Govorkanja su delovala potvrđeno kada se tajanstvena žena, kasnije identifikovana kao Ana Anderson, pojavila u Berlinu predstavljaući se kao Anastasija. Primljena je u psihijatrijsku ustanovu nekoliko godina kasnije. Legenda o odbegloj princezi i pomisao da bi misteriozna žena mogla da bude ona raširila se Evropom tokom 1980-ih godina. Da li je bilo istine u tim tračevima?

Onjeginovo pismo TATJANI - U vašoj ja sam vlasti i predajem se sudbi svojoj!

Onjeginovo pismo TATJANI - U vašoj ja sam vlasti i predajem se sudbi svojoj!

"Zli dusi" Dostojevskog - Čovek je nesrećan jer ne zna da je srećan; samo zato!

"Zli dusi" Dostojevskog - Čovek je nesrećan jer ne zna da je srećan; samo zato!

Uspon i pad carstva Romanovih

Dinastija Romanov počinje 21. februara 1613. godine kada je Mihail Fjodorovič Romanov izabran za cara. Oni su bili drugi ruski vladari plave krvi, ali i poslednji.

Samo dva ruska vladara imala su titulu "velikog" – Petar Veliki i Katarina Velika – i oba su dolazila iz kuće Romanovih.

Do 1917. godine bilo je šesdeset pet živih članova porodice Romanov. Sam Nikolaj II je priznao da je na presto 1894. godine stupio nepripremljen. Rusi su ih smatrali odgovornim za slabljenje vojne moći i društveno-ekonomske probleme koji su nastali tokom I svetskog rata.

Porodica Romanov
Foto: Profimedia

Detinjstvo Anastasije Romanov

U međuvremenu, najmlađa kćerka cara Nikolaja II imala je relativno skromno detinjstvo, uprkos njenom aristokratskom poreklu. Rođena kao Anastasija Nikolajevna 18. juna 1901. godine u Sankt Petersburgu, proživela je samo sedamnaest godina sa svojom porodicom.

Njena majka bila joj je najranija učiteljica i podučavala ju je molitvama i lingvistikom. Anastasiju su svi opisivali kao nestašnu, živahnu i inteligentnu. Bila je vezana za stariju sestru Mariju, sa kojom je delila sobu, i njih dve su u palati bile poznate kao "mali par". Tokom I svetskog rata dva povređena vojnika su sa njima igrali društvene igre u bolnici.

Marija i Anastasija Romanov
Foto: Profimedia

Nezadovoljstvo radničke klase koje je raslo i dovelo do revolucije, poremetilo je mir u palati. U februaru 1917. godine, porodica se našla u kućnom pritvoru. U toku narednih meseci, car je abdicirao.

20 citata Lava Nikolajeviča Tolstoja!

20 citata Lava Nikolajeviča Tolstoja!

REŠENJE BEZ REŠENJA: 12 citata Antona Pavloviča Čehova

REŠENJE BEZ REŠENJA: 12 citata Antona Pavloviča Čehova

Boljševici, čija je revolucija rodila vladajući komunističku partiju u Rusiji, poslali su porodicu da živi u izgnanstvu u maloj seoskoj kući u Jekaterinburgu. Tokom sedamdeset osam dana porodica je bila pod stalnim nadzorom. Aleksandra Fjodorovna je prodala svoj nakit i odeću u pokušaju da ih izvuče.

Još uvek mladi i energični, Anastasija i njene sestre i brat nisu se uvek pridržavali instrukcija svojih tamničara. Pralja je tvrdila da je Anastasija plazila jezik streljačkom vodu, onom istom koji će likvidirati njenu porodicu.

Porodica Romanov
Foto: Profimedia

Njen brat Aleksej, najmlađi među njima, bio je posebno slab. Lekari su prognozirali da neće živeti duže od šesnaest godina. U zatočeništvu se ta prognoza činila i više nego tačna. Njihovi tamničari su postajali paranoični zbog mogućeg spasenja kraljevske porodice i odlučili su se na radikalan korak.

Ujutro 17. jula, cela porodica je pobijena u roku od dvadeset minuta. Nisu samo pucali u njih, već su im bajonetima probijali grudi, kako bi bili sigurni da su mrtvi.

Priče o preživljavanju i pronalazak tela

Možda je najpoznatija prevarantkinja koja se predstavljala kao Anastasija Romanov, nestabilna mlada žena pod imenom Ana Anderson. Godine 1920, Ana je pokušala samoubistvo skokom sa mosta u Berlinu. Preživela je i odvedena je u bolnicu bez dokumenata.

Šest meseci je odbijala da se identifikuje i nije progovorila ni reči. Kada je napokon počela da govori, otkriveno je da ima ruski akcenat. Ta činjenica, kombinovana sa vidljivim ožiljcima na njenom telu, probudila je teorije zavere među bolničkim osobljem i pacijantima.

Priča se raširila i razni posetioci počeli su da se interesuju za čudnu strankinju. Među njima je bio i kapetan Nikolas fon Švabe, lično obezbeđenje Anastasijine bake, koji joj je pokazao stare fotografije njene porodice. Ona je odbila da razgovara sa njim, ali je kasnije rekla medicinskim sestrama:

Ana Anderson
Ana Anderson
Foto: Pinterest/Printscreen

- Gospodin ima fotografije moje bake.

Ana Anderson je umrla 1984. godine, udata za čoveka koji je bio ubeđen da je ona Anastasija.

Sedmi na svetu: Pronađen zlatnik star ČETIRI STOLEĆA! Vredi više nego što možete i da zamislite!

Sedmi na svetu: Pronađen zlatnik star ČETIRI STOLEĆA! Vredi više nego što možete i da zamislite!

Ostaci Romanovih otkriveni su 1979. godine, ali javnost je za to saznala tek 1991. Dva tela su još uvek nedostajala. Aleksejevo i jedne od njegovih sestara, ali nije se tačno moglo utvrditi koje.

Godine 2007. otkrivena su još dva tela u blizini. DNK analiza pokazala je da su to Aleksej i Marija, a da je Anastasija bila među prvootkrivenim ostacima. Ipak, i pored naučme činjenice, teoretičari zavere misteriji o Anastasijinom begu nikako ne dopuštaju da počiva u miru.

 

+ Pošalji komentar 3 Pogledaj sve komentare
Svetlana Bogoslov Šćekić 's picture

Svetlana Bogoslov Šćekić

Pisala sam uvijek odgovore na sva vaša pitanja i tačno sam pisala i istoriju jer je volim i znam a poeta sam,da Istina je moja Jedina Majka je Princeza Anastasija Nikolajevna Romanov ali ona se udala za rusa Aleksandar i oboje gradjevinski inženjeri Rusije ali nisu smjeli imati djecu jer bi preko bebinog DNK otkrili Princezu Anastasiju i Rusija pošalje muža i ženu građevinske inženjere Rusije i mene Majka Anastasija slobodno rodi u tad Bolnica Ivangad sad Berane kao prije komunizma,Majka Anastasija je imala 55g rodila me 25april 1956g ali Milosava Bogavac udata Šćekić imala 21g rodila kćer 26april 1956g i dala posle nedelju dana svoju kći Princezi Anastasiji i sada vam je sve jasno da je Istina koja nikog ne boli samo mene jer sam sama otkrila ko sam 1987g a promenila udato prezime sreća i upisala 1988g Bogoslovski Fakultet zato pišem Svetlana Bogoslov Šćekić tako sam u sve vaše odgovore istinu pisala i jedan napisao SB NAJBOLJA SI!ZAISTA JESAM GENIJE SAM IMAM SNIMAK NAJSAVRŠENIJEG MOZGA LJUDSKOG.

1 | 0
SVETLANA BOGOSLOV ŠĆEKIĆ 's picture

SVETLANA BOGOSLOV ŠĆEKIĆ

MOJA JEDINA MAJKA JE ANASTASIJA JA SAM NAMJERNO ZAMIJENJENA DA U RUSIJU NE OTKRIJU PRINCEZU ANASTASIJU SASVIM JE JASNO ALI MENI NE TRBA RUSIJA KAD JE MOJA MAJKA ANASTASIJA U GROB SA SVOJIM MUŽEM ALEKSANDAR RUS!

0 | 0
Svetlana Bogoslov Šćekić 's picture

Svetlana Bogoslov Šćekić

Princeza Anastasija nije otišla iz Rusije udala se sa mužem bili gradjevinski inženjeri Rusije koja ih pošalje u obnovu Ivangad tad Anastasija 55g slobodno me rodi 25 april 1956g ja sam Romanov!

0 | 0

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd