fbpx
Skip to main content
Novac

NEUNIŠTIVI NASILNIK: Osuđen je zbog SILOVANJA, a opet zarađuje MILIONE! (FOTO)

Foto: Profimedia
nekom je život majka...

Advokati i stručnjaci koji rade na slučaju bankrota kompanije "Weinstein Co.", u vlasništvu Harvija Vajstina, čuvenog producenta osuđenog za niz silovanja i zlostavljanja, do sad su za svoje usluge uzeli više od 26 miliona dolara, što je više nego što će uzeti sve njegove žrtve zajedno (nešto malo više od 17 miliona dolara).

Advokatski računi još pristižu i nema sumnje da će iscrpiti 3,3 miliona dolara koji su preostali na računima kompanije.

LAGALA DA IMA BLIZNAKINJU DA BI BILA SA DVOJICOM MUŠKARACA U ISTO VREME! Glumica priznanjem sve ostavila u neverici!

LAGALA DA IMA BLIZNAKINJU DA BI BILA SA DVOJICOM MUŠKARACA U ISTO VREME! Glumica priznanjem sve ostavila u neverici!

Prošle nedelje sudija za bankrot Meri Volrat odobrila je 35.2 miliona dolara nagodbe od kojih 17.1 milion odlazi na isplatu više od 50 Vajnstinovih žrtava, 9.7 miliona dolara na troškove odbrane radnika kompanije i 8.4 milioa poveriocima (advokatskim kancelarijama i kompanijama iz industrije zabave).  

Harvi Vajnstin
Harvi Vajnstin
Foto: Youtube printscreen/Bombard's Body Language

Žrtve će za najteže slučajeve (silovanje ili seksualni napad) dobiti iznose između 500 hiljada i milion dolara. Da se radi o solventnoj kompaniji, iznosi bi bili veći, a isto važi i za poverioce koji će dobiti tek mali deo iznosa koji im se duguje.

Prema zakonu o bankrotu, advokati koji su radili na slučaju dobiće gotovo pun iznos.

U isto vreme, sam Vajnstin nije prisiljen da proglasi lični bankrot niti da ponudi sopstvena sredstva, a žrtve će ili prihvatiti pun iznos odštete pod uslovom da se odreknu daljih potraživanja kroz građanske tužbe ili da prihvate tek 25 odsto ukupnog iznosa uz mogućnost budućih potraživanja.

"Štite Harvija Vajnstina. To je opis ovoga što se događa. Zašto ga sud štiti? Harvi nije bankrotirao. Zašto uživa iste pogodnosti koje bi imao ako bi proglasio bankrot?" pita se profesorka s UCLA-a Lin Lopucki, koja se ovakvim slučajevima bavi već godinama.

Harvi Vajnstin, holivudski prodent koji je finansirao neke od najpopularnijih filmova devedesetih ("Petapračke priče", "Zaljubljeni Šekspir") je prošle godine osuđen na 23 godine zatvora, zbog silovanja i seksualnog napada, a sudu se javilo čak pedeset njegovih žrtava, među kojima ima i slavnih glumica. Glumice Ešli Džad i Rouz Mekgovan su prve progovorile o tome da je Vajnstin opasan seksualni predator. 

 

Pročitajte i:

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
19 Beograd