Skip to main content
Pop

NEVIĐEN SKANDAL Godnama se pretvarao da je sveštenik, krstio decu i venčavao, a ovo je PRAVA ISTINA

Foto: Profimedia/ilustracija
Neverovatno!

Čoveka koji se 18 godina pretvarao da je sveštenik razrešila je Katolička crkva u Španiji, objavio je u ponedjeljak BBC. Miguel Angel Ibara venčao je parove i krstio decu, prvo u Kolumbiji pa u južnoj Španiji, iako nikada zaista nije postao sveštenik. 

Venčanja i krštenja će se priznati, ali ne i ispovesti koje je čuo, kažu crkveni službenici. Prevarant je otkriven nakon što je protiv njega podignuta tužba u Kolumbiji. Tužilac navodi da je Ibara falsifikovao sve dokumente. 

Da li će roboti zameniti muzičare u budućnosti?! (VIDEO)

Nakon temeljne istrage otkriveno je da se nikad nije zamonašio i naređeno mu je da se vrati u Kolumbiju. Ibara je došao u Španiju prošlog oktobra i smestio se u Medinu-Sidoniu, mestu sa 11.000 ljudi.

krštenje, beba
Foto: Profimedia/ilustracija

- Događaji poput ovih mogu baciti senku na rad zamonašenih sveštenika, koji služe Crkvi svaki dan na uzoran način - navela je u izjavi mesna biskupija.

Ovo nije prvi slučaj da se neko pretvarao da je katolički sveštenik. 

Godine 2008. čovek koji nije bio zamonašen, slušao je ispovesti u Bazilici sv. Petra u Vatikanu. Nosio je svešteničku haljinu, ali je kasnije razotkriven kada su njegova dokumenta proverile italijanske vlasti.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd