Skip to main content
ff

NIKAD RAZJAŠNJENA MONSTRUOZNA UBISTVA: Pravda ostala nezadovoljena decenijama, žmarci i dalje prolaze

Foto: Imgur printscreen
Krv se ledi u žilama...

Istorija je prepuna misterioznih ubistava koja nikada nisu i neće biti razjašnjena, ponajviše zbog vrlo primitivnih ili nepostojećih forenzičkih metoda u vreme kada su se dogodila. Ovo su samo neka od njih...

1. Džordž Malori i Endrju Irvin

Poznati britanski planinari život su izgubili za vreme treće britanske ekspedicije na Mont Everest 1924. godine. Dotad niko nije osvojio slavni vrh, osim možda upravo Malorija i Irvina. To naime nikada nije razjašnjeno jer su obojica umrla pod dosad još nerazjašnjenim okolnostima. Oni su poslednji put viđeni tek 245 metara od samoga vrha, a nakon toga punih 75 godina niko nije pronašao njihova tela. 

HIČKOK, TITANIK, TESLA, DALI... Ovo je 13 zapanjujućih i retko viđenih slika iz prošlosti! Zanemećete

Tek 1999. godine pronađeno je telo Malorija, a gde je i kako umro Irvin ne zna se ni danas. Mont Everest po prvi je put službeno osvojen 'tek' 1953. godine. 

2. Eloiz Verborn de Vagner-Boske

Idilična ostrva Galapagos najčešće se povezuje s radom Čarlsa Darvina, 'oca' teorije evolucije, no 1934. tamo se dogodilo nekoliko nikada razjašnjenih ubistava o kojima je 2013. godine snimljen i hvaljeni dokumentarac 'The Galapagos Affair: Satan Came to Eden'. 

Nakon što su na nenaseljeno ostrvo Floreana stigla dva para iz Evrope, tamo je došla i Austrijanka Eloiz fon Vagner Boske koja je sama sebe nazivala 'baronicom'. S njom su došla i njena dva ljubavnika - Robert i Rudolf koje je ostalim stanovnicima predstavila kao arhitektu i inženjera koji će joj tamo pomoći u izgradnji elitnog hotela. 

Po dolasku na ostrvo 'baronica' se proglasila' caricom', a sa sobom je uvek nosila knjigu koju je smatrala najvrednijom imovinom - 'Sliku Dorijana Greja'.

Iako su svi oni priželjkivali život u samoći i izolaciji, reporteri su redovno dolazili na ostrvo oko hiljadu kilometara udaljen od zapadne obale Ekvadora. Nakon što je svima obznanila da planira napustiti ostrvo i skrasiti se na Tahitiju s ljubavnikom Robertom, 'baronica' je nestala, a kratko nakon toga i njen drugi ljubavnik Rudolf. Njihova tela nikada nisu pronađena niti je poznato ko ih je ubio ili zašto je to učinio, a teorija o tome je mnogo. 

NEĆETE VEROVATI! Ovo je SCENA iz legendarnih "Prijatelja" koja je bila ZABRANJENA širom sveta (VIDEO) 

3. Leticija Noris Toro

Samo nekoliko sekundi nakon što je uveče 16. maja 1937. godine ušla u vagon prve klase na vozu za Pariz, Leticija Noris Toro je ubijena. Ona je ušla u prazan kupe, a mrtvu ju je na drugoj stanici našlo šest putnika koji su u voz ušli oko minut i po nakon što je voz krenuo s prve stanice. 

Pronađena je s nožem dugim 23 centimetra zabijenim u vrat. Istraga nikada nije dala rezultate, a njen ubica nikada nije pronađen. No, policija je ipak uspela saznati brojne detalje o njenom životu koji vode do jednog od mogućih objašnjenja. Leticija je naime danju radila u fabrici lepka, a noću u plesnim dvoranama u kojima se okupljala sumnjiva klijentela. 

Uz to je bila i doušnik jedne pariske detektivske agencije kojoj je, prema nekim teorijama, najverovatnije otkrivala kompromitujuće informacije o klijentima koje je sretala u plesnim dvoranama. 

Nekoliko članova francuske fašističke terorističke organizacije 'La Cagoule' kasnije je priznalo da su znali za njenu smrt jer je identifikovana kao doušnik i kao takva je bila 'opasna'. Ipak, niko nikada nije uhapšen, a policijska dokumentacija o njenom slučaju nosiće oznaku tajnosti sve do 2038. godine. 

f
Foto: Imgur printscreen

4. Vampir iz Atlasa

Početkom maja 1932. godine Lili Lindestrem pronađena je mrtva u stančiću u četvrti Atlas u Stokholmu. Kada je u stan provalila policija, ona je bila mrtva već 2-3 dana. Bila je potpuno gola na krevetu, licem okrenuta prema dole. Bila je silovana, a iz anusa joj je još uvek virio prezervativ. 

Uz telo je pronađena kutlača, a nakon što je policija utvrdila da je iz njenog tela isceđena sva krv, zaključili su da ju je napadač ubio s namerom da je - popije. Tako je nikad pronađeni ubica prozvan 'Vampirom iz Atlasa'. 

5. Kangrande dela Skala

Italijanski plemić postao je vladar Verone za vreme renesanse. No, njegova je vladavina bila vrlo kratkog vijeka. Naime, čim je ušao u nedavno osvojeni grad, Dela Skala se teško razboleo i iznenada umro. Njegov lekar zaključio je da je vladar umro od konzumacije zagađene vode i ta verzija je bila aktuelna sve do 2014. godine. Tada je naime napravljena analiza njegovih ostataka i u njemu su pronađene smrtonosne doze trave zubače. 

Neko je dakle ubio Dela Skalu, no ko je to i zašto učinio verovatno nikada neće biti otkriveno. 

Propustio sam šansu da ga ubijem: Deka iz "Mućki" je znao Hitlera! (VIDEO)

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd