fbpx
Skip to main content
pijaca

PRAVILO TRI DANA: Evo kako za kratko vreme možete da UŠTEDITE i do 40 HILJADA DINARA

Foto: Profimedia/ilustracija
Ima logike!

Ukoliko ne znate kako da uštedite novac pravilo tri dana bi možda donekle moglo da vam pomogne u tome.

"Ove godina imam misiju da trošim znatno manje, a da više štedim, kako bih sakupila dovoljno novca za depozit za kuću. Držim se pravila tri dana – ako vidim nešto što mi se stvarno dopada, a nije mi neophodno, fotografišem ga ili napravim skrinšot. Ako i posle tri dana stvarno želim tu stvar, vratim se da je kupim. Na ovaj način sprečavam impulsivnu kupovinu i imam vremena da razmislim o ceni i da li mi nešto stvarno treba ili će završiti u fioci", otkriva Eni Fild.

To nije jedini trik kojim se ova devojka služi kako bi uštedela. Ona takođe planira svaki odlazak u kupovinu, kako ne bi potrošila previše novca.

JABUKA, JAGODA ILI POMORANDŽA: Evo šta OMILJENO voće govori o vašem karakteru

JABUKA, JAGODA ILI POMORANDŽA: Evo šta OMILJENO voće govori o vašem karakteru

Nameštate li KREVET UJUTRU? Evo šta to GOVORI o vama, reč je o osobama koje vole da IMAJU KONTROLU

Nameštate li KREVET UJUTRU? Evo šta to GOVORI o vama, reč je o osobama koje vole da IMAJU KONTROLU

Prvo, napravite listu za kupovinu pre nego što odete, odredite budžet i postarajte se da se držite toga, kako vas ne bi namamli raznim ponudama. Ponekad sniženja nisu najbolja opcija, iako se marketi trude da prikažu kao da jeste. Ako napravite listu, kupićete samo ono što vam treba, kad vam treba".

Njen savet je i da izbrišete aplikacije ili mejlove kojima vas prodavci obaveštavaju o svojim proizvodima jer ćete "lakše odoleti iskušenju". Osim toga, kada kupuje onlajn, gleda da poručuje sa sajtova na kojima se uz promo kodove dobija popust, a da takođe prati i razne stranice na društvenim mrežama jer mnogi brendovi povremeno poklanjaju svoje proizvode.

Eni procenjuje da, koristeći se svim ovim trikovima, mesečno uspeva da uštedi oko 300 funti, što je malo više od 40 hiljada dinara. Njen savet svima je da pokušate da uštedite gde god možete, pa koliko god to malo bilo – kada se sabere, svakako doprinosi sumi koju štedite, poručuje.

 

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd