fbpx
Skip to main content
tom i džeri

OBELEŽILI SU NAM DETINJSTVO, A MALO KO ZNA NJIHOVA PRAVA IMENA! Evo ko su zaista Tom i Džeri

Foto: Profimedia
Svi smo bar jednom u životu pogledali legendarni crtani o mačoru i mišu.

Crtani film "Tom i Džeri" nastao je davne 1940. godine. Od 1940. do 1958. kompanija MGM proizvela je 114 ovih crtanih filmova.

U međuvremenu je ovaj crtani doživeo veći broj televizijskih reinkarnacija, a tokom godina je snimljeno i nekoliko dugometražnih ostvarenjima o avanturama popularnog mačka i miša (Toma i Džerija).

tom i džeri
tom i džeri
Foto: Profimedia

I pored toga što su svetski popularni, junaci crtanog filma gotovo malo ljudi ali i dece zna prava imena Toma i Džerija. Odnosno, ova dva imena nisu prava imena ovih animiranih likova.

U novoj video igri MultiVersus, piše da je puno ime Toma “Tomas Džasper Mačak stariji”, dok se Džeri stvarno zove “Džerald Džinks Miš”. Dakle zaključak - Tom i Džeri su dakle samo nadimci!

Fanovi ovih crtanih junaka na Tviteru bili su veoma zbunjeni kada su saznali ovu informaciju, pa se jedan od njih zapitao:”Ako u imenu mačka Toma stoji da je ‘stariji’ gde su onda njegova deca?“

Prema navodima sajta CNET, kada je crtani Tom i Džeri prvi put debitovao na televiziji pre više od 80 godina, njegovi glavni likovi su se zvali Džasper i Džinks.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd