fbpx
Skip to main content
stan od 7 lvadrata

OVO JE NAJMANJI STAN NA SVETU! Ima samo 7 KVADRATA, a u njemu je sve što vam treba (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Grig Stamate
Reći ćete da je nemoguće, ali...

Rim je jedna od najvećih evropskih metropola i obiluje prekrasnim i ogromnim zgradama i kućama. Ali, jedan stančić u centru grada prava je . Naime, nadomak svih poznatih znamenitosti smestilo se tek 7 kvadrata prostora koji, moramo priznati, izgleda predivno.

Nalazi se u neposrednoj blizini Panteona, Trga svetog Petra i zgrade Palazzo Grazioli, koju je u privatne svrhe koristio bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi.

Prostor od, ponavljamo, tek 7 kvadrata kupio je i renovirao Marco Pierazzi, arhitekta i dizajner. Zanimljivo, taj je prostor nekada bio toalet domara zgrade, izgrađene još 1700. godine. Marco je u tih 7 kvadrata uspeo da smestiti sve potrebno za život, i to na kakav način.

SMEH DO SUZA: Pogledajte reakciju ovog preslatkog psa kada mu ponude slatkiše (VIDEO)

Moderna i dobro opremljena kuhinjica, uz kupatilo i sklopivi kuhinjski stočić, sve je što ovom domišljatom dizajneru omogućuje udoban boravak. Sklapanjem stolića rešen je pristup stepenicama koje vode do sobe na spratu, u kojoj se nalazi takođe sklopivi krevet koji sobu pretvara u dnevnu ili spavaću, u zavisnosti od potreba.

Drvene grede na plafonu usklađene su s tamnim podom i u kontrastu su sa modernim dizajnom koji prevladava u stanu.Marco je u tom stanu živeo sa devojkom, a morali su da se presele u veću kuću zbog deteta. Danas se 'najmanja kuća u Italji' iznajmljuje turistima.

TUGA, POČIVAJ U MIRU...Umrla NAJSTARIJA PANDA na svetu u 37. godini života! (FOTO)

Pogledajte kako to izgleda!

 

Pročitajte i:

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
3 Beograd