fbpx
Skip to main content
Selo

Ovo selo je SVETSKA PRESTONICA RUŽNIH LJUDI! Kad čujete kako je postalo čuveno bićete oduševljeni (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Tele Duemila
Tradicija duga 140 godina!

Slaveći ružnoću svojih meštana, selo Piobiko u Italiji praktično je postalo nezvanična prestonica ružnih ljudi. Ova utopijska ideja stara 140 godina izrasla je u svetski poznat pokret.

Selo Piobiko smešteno je u dolini između peninskih planina i Jadranskog mora u centralnoj Italiji. Ovo srednjovekovno selo prepuno je veličanstvenih kamenih građevina okruženih bujnim šumama. Međutim, iako je ovaj kraj bajkovit i idiličan, on nije poznat u svetu po tome, već je poznat po "ružnoći" ljudi.

Od 1879. godine, ovo naselje sa 2.000 stanovnika bilo je dom klubu Club dei Brutti (Ružni klub), udruženju čiji članovi veruju da je "osoba ono što jeste, a ne onakva kakva izgleda". Tokom generacija, ovaj klub je izrastao u svetski pokret, i današnje udruženje pod nazivom "Svetsko udruženje ružnih ljudi" broji više od 30.000 članova u 25 "ekspozitura" širom sveta koji tamo žive.

Club Dei Brutti je izvorno zamišljen kao servis za povezivanje neudatih i samih žena u gradu. Kako se razvijao, lokalni seljani utvrdili su svoju misiju koja ima za cilj da podseća društvo da je unutrašnja lepota važnija od nečijeg fizičkog izgleda, a od 2007. godine na trgu je postavljen kip posvećen ružnim ljudima.

Danas je lako postati deo kluba. Stariji članovi samo treba da ocene ​​i rangiraju "ružnoću" potencijalnih članova, koja se može kretati od "neodređenog" do "neobično ružnog". Ipak članovi grupe nisu nužno ružni, klub je više fokusiran na slavljenje nečije unutarnje lepote i ne brine o tome šta drugi misle.

BOŽE, ŠALJI KUGU, NEK NAS SVE POČISTI! Ponašanje putnika u avionu šokiralo svet! (VIDEO)

BOŽE, ŠALJI KUGU, NEK NAS SVE POČISTI! Ponašanje putnika u avionu šokiralo svet! (VIDEO)

Uhapsili su ga zato što se obukao u ženu - kad čujete razlog, viknućete: KOJI CAR! (FOTO)

Uhapsili su ga zato što se obukao u ženu - kad čujete razlog, viknućete: KOJI CAR! (FOTO)

"Treba osramotiti decu na OVAJ NAČIN" Otac kaznio ćerku i njegova metoda je postala NEVIĐENI HIT

"Treba osramotiti decu na OVAJ NAČIN" Otac kaznio ćerku i njegova metoda je postala NEVIĐENI HIT

Prve nedelje u septembru ljudi iz celog sveta se okupljaju kako bi učestovovali na Piobikovom godišnjem festivalu ružnih, a na kojem članovi biraju predsednika kluba.

U zemlji koja daje toliko pažnje stvaranju kulta bella figura ("lep utisak ili pojava"), ovaj deo Italije dokazuje da originalnost i nekonvencionalnost može biti sjajnija i lepša od bilo čega.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd