fbpx
Skip to main content
Šaka

PROVERITE ODMAH! Dužina kažiprsta i srednjeg prsta otkriva seksualnu orijentaciju!

Foto: Profimedia
Za sve su krivi hormoni.

Veće su šanse da su žene čiji su kažiprst i srednji prst različitih dužina lezbejke, pokazalo je istraživanje. Naučnici su merili dužinu prstiju 18 parova identičnih blizanaca različitih seksualnih orijentacija.

U proseku, lezbejke su, za razliku od heteroseksualnih blizanaca, imale različitu dužinu srednjeg prsta i kažiprsta, ali samo na levoj ruci. Naučnici sa Univerziteta Eseks su zaključili da ova pojava može biti rezultat veće izloženosti testosteronu u majčinom stomaku.

U istraživanju je učestvovalo i 14 parova muških identitičnih blizanaca, gde je jedan brat bio gej, drugi heteroseksualan, međutim, nisu dobijeni isti rezultati. U majčinom stomaku bebe oba pola izložene su takozvanom muškom hormonu, testosteronu, ali naučnici veruju da su neke izloženije od drugih.

devojka drži podignutu ruku
Foto: Profimedia/ilustracija

„S obzirom na to da se identični blizanci, koji dele 100 odsto gena, mogu razlikovati po pitanju seksualne orijenacije, potrebno je razmatrati i druge činioce koji doprinose razlikama“, kaže autor studije doktor Tjuzdej Vats, sa odseka za psihologiju Univerziteta Eseks.

On dodaje da je istraživanje pokazalo da se seksualnost formira još u majčinom stomaku.

„Ona zavisi od količine muških hormona i načina na koje telo reaguje na hormone. Veća je verovatnoća da će beba koja je izloženija testosteronu imati veće šanse da bude bisekualne ili homoseksualne orijentacije“.

Rezultati istraživanja objavljeni su u žurnalu Arhive seksualnog ponašanja.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd