fbpx
Skip to main content
šator

PRVI PUT KAMPUJETE? Donosimo vam spisak šta NIKAKO ne smete da zaboravite - hrana NIJE primarna

Foto: Instagram prinscreen/gajic_jelena
Kampovali smo sedam dana na festivalu i naučili lekciju

Leto je godišnje doba koje nam nudi mnoge opcije. Smišljamo kako što bolje da iskoristimo godišnji odmor - da li je najjednostavnija i najbolja opcija otići na neko more i tamo provesti deset dana ili je pak vreme da probamo nešto što do sada nismo radili?

Jedan od naših predloga jeste da odete na neki festival na kojem do sada niste bili.

Hrana je na dnu liste stvari potrebnih za preživljavanje u prirodi! Evo šta je mnogo bitnije!

Hrana je na dnu liste stvari potrebnih za preživljavanje u prirodi! Evo šta je mnogo bitnije!

Ove godine posetili smo Sziget festival u Budimpešti, gde smo kampovali sedam dana, a iskustva koja imamo da prenesemo su, što bi se reklo, nerealna!

Pored toga što smo se savršeno proveli, sedam dana smo iskoristili kako bismo se povezali sa prirodom, te vam donosimo savete šta obavezno da ponesete ako se odlučite za kamp, koja je možda malo naporna, ali prelepa opcija.

ŠATOR I VREĆA ZA SPAVANJE

To je prvo i osnovno. Najbolja opcija jeste da šator delite sa nekim (dodatni savet: ako ne znate kako da ga rasklopite, probajte već kod kuće), ali vreću za spavanje ponesite samo za sebe. Pored toga, predlažemo vam da ponesete i neku sunđerastu prostirku za pod, kako bi vam bilo mekše. Ono što vam definitivno nije potrebno, ali može učiniti vaš boravak u šatoru lepšim jesu svetleće lampice i dekoracija za vaš novi dom.

MILIONI GA OBOŽAVAJU, IPAK... Ed Širan se povlači iz muzike!

MILIONI GA OBOŽAVAJU, IPAK... Ed Širan se povlači iz muzike!

SPREJ PROTIV BUBA

Protiv mrava ćete se teško izboriti, ali sprečite ujede komaraca i ostalih malih napasti, boravak u prirodi će vam tako biti mnogo lepši.

šator
Foto: Instagram prinscreen/gajic_jelena

VODA, HRANA, HIGIJENA

Naoružajte se velikim količinama vode, posebno ako kampersko mesto nema izvor ili česmu u blizini. Od hrane možete poneti samo ono što je konzervisano, jer kada otvorite ne možete ostaviti "za sutra", zbog bubica. Vlažne maramice će vam biti preko potrebne, ali o stvarima lične higijene verovatno ne moramo da vam pričamo, to se podrazumeva kao na svakom putovanju.

Kampovali biste ovog leta? Evo koliko vas to može koštati u Grčkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori

Kampovali biste ovog leta? Evo koliko vas to može koštati u Grčkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori

BATERIJSKA LAMPA i EKSTERNI BATERIJA

Mislite da vam nije potrebna? Varate se. Isprazniće vam se telefon u nekom trenutku, pa nije dobro da se oslanjate na tu opciju. Kada budete išli noću u "wc", bićete nam zahvalni što smo vas podsetili da je ponesete.

RANAC UMESTO KOFERA

Nikad ne znate da li je put do kampa betonski urađen ili ćete pak morati da vučete kofer po travi i neravninama, zato je najbolje da ponesete ranac i što manje odeće u njemu, samo ono neophodno. 

Za nezaboravne avanture: Fenomenalni MINI sa šatorom na krovu! (FOTO)

Za nezaboravne avanture: Fenomenalni MINI sa šatorom na krovu! (FOTO)

ODEĆA POGODNA ZA KAMPOVANJE

Udobni šorcevi i trenerke. Stvari u kojima se osećate prijatno. Kupaći kostim ukoliko je leto, ali onda i kremu za sunčanje. Takođe, koje god doba da birate za ovakvu avanturu, obavezno ponesite toplu jaknu, jer su noći napolju mnogo hladnije i nema tog jorgana koji će nas dovoljno ugrejati kada spavamo na zemlji. Takođe, rezervnu obuću i nešto što će vas zaštititi od kiše NIKAKO ne zaboravite, to je prva stvar koju treba da spakujete. Zatim čarape, dukseve, peškire...

SITNICE

Makaze, noževi, pribor za jelo, upaljač, šibice, toalet papir, plastične čaše - nešto što će većina verovatno zaboraviti, a mnogo puta ćete pomisliti koliko su vam u stvari potrebni. Ne bi bilo loše ni ukoliko vam neko iz društva svira gitaru, da ponesete i nju, pa kada se okupite uveče oko vatre, zapevajte koju pesmu i učinite vašu avanturu još zanimljivijom.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd