Skip to main content
uši

SMEŠNI I BIZARNI OBIČAJI ZA SAMCE U SVETU: U Kini ih prodaju na pijaci, u Austriji šetaju sramotno obučeni

Foto: Profimedia
Kao da samoća sama po sebi nije dovoljno teška, mnogi narodi je dodatno ismevaju

Verovatno niste znali za neke zanimljive, ali i bizarne tradicije iz sveta koje se fokusiraju na ponižavanje onih koji su slobodni - sve iz zabave, naravno.

I dok se u jednim kulturama praktikuju javne ceremonije ili javno ponižavanje, druge priređuju urnebesne zabave i učestvuju u ljubavnim ritualima u nadi da će pronaći ljubav.

OVA PORODICA VEĆ ČETIRI GODINE NE KUPUJE TOALET PAPIR: "Nećemo da bacamo pare u WC šolju! Evo šta koriste umesto njega"

OVA PORODICA VEĆ ČETIRI GODINE NE KUPUJE TOALET PAPIR: "Nećemo da bacamo pare u WC šolju! Evo šta koriste umesto njega"

STALNO SANJATE ISTE LJUDE - Evo šta to znači, postoje četiri različite situacije, treća je poziv za REAKCIJU

STALNO SANJATE ISTE LJUDE - Evo šta to znači, postoje četiri različite situacije, treća je poziv za REAKCIJU

PUNJAČ VAM JE STALNO UŠTEKAN U UTIČNICU?! Posle ove računice, ČUPAĆETE GA NON-STOP

PUNJAČ VAM JE STALNO UŠTEKAN U UTIČNICU?! Posle ove računice, ČUPAĆETE GA NON-STOP

Nemačka

Nemačka je ispunjena brojnim običajima koji se vezuju za samce, uključujući "Schachtelfest" - festival posvećen svim usamljenim dušama koje se približavaju 25. godini. Reč "Schachtelfest" doslovno znači "stara kutija".

Običaj podrazumeva da prijatelji usamljenog prijatelja skupe sve vrste kutija za selidbu, cipele i ostalo, kojima mu rano ujutro ili tokom noći pre rođendana blokiraju ulazna vrata. Ova pomalo čudna tradicija započela je nasumično i samo iz zabave.

Nemačka takođe ima tradiciju prema kojoj ako ste neudata žena sa 30 godina, od vas se očekuje da čistite kvake svojih prijatelja četkicama za zube.

Francuska

Francuska tradicija Dana Svete Katarine mnogo je blaža prema slobodnim 25-godišnjakinjama. Naime, pre rođendanske žurke važno je pomoliti se. Reči koje bi žene trebalo da izgovore noć pre 25 rođendana glasi ovako: "Gospodine, daj mi dobrog muža. Neka bude nežan, bogat, velikodušan i prijatan". Nakon ove "duhovite molitve", šaljete ohrabrujuće razglednice drugim ženama koje su same, a koje se nazivaju "Catherinettes", u čast samoj Svetoj Katarini.

Ali to nije sve, prijatelji ovih devojaka moraju im napraviti lude šešire koji treba da odgovaraju njihovoj ličnosti a zatim se mogu pridružiti paradi na kojoj pokazuju svoje otmene šešire.

društvo
društvo
Foto: Profimedia

Kina

Najteže je neudatima i neoženjenima u Kini, gde postoji pijaca na kojoj roditelji pričaju o svojoj sramoti. Roditelji nevenčanih hrle ovamo u nadi da će pronaći prikladnog partnera za svoje dete. To je neka vrsta pijace, „bračnog tržišta“. Na svojim improvizovanim tezgama od kišobrana prikazuju podatke o svom detetu poput starosti, visine, zanimanja, prihoda, obrazovanja i kineskog horoskopskog znaka.

Roditelji se podstiču da šetaju i razgovaraju sa drugim roditeljima kako bi sklopili dobre odnose, piše Wedded Wonderland.

Jermenija

U Jermeniji se veruje da ako ste slobodni, treba da pojedete slani komad hleba. To će vas naterati da sanjate svog budućeg partnera. Međutim, to morate učiniti na dan sv. Sarkisa, dan koji slavi ratničkog zaštitnika ljubavi i mladosti. Hleb mora ispeći ili vaša baka ili sredovečna žena koja je srećno udata.

Hleb
Hleb
Foto: Profimedia

Austrija

Tradicija "Zwangspolterna" namenjena je svim 30-godišnjim nevenčanim ljudima iz gornje Austrije. Prijatelji će vas iznenaditi, obično na poslu, smešnom odećom pripremljenom za vaš poseban dan, koju morate obući bez pitanja i nositi ceo dan. Da bude još gore, mora da ide po gradu u istoj toj odeći i da pokuša potpunim neznancima da proda neke predmete poput bombona ili alkohola.

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd