fbpx
Skip to main content
rakija

Srbi PIJU NAJVIŠE U REGIONU - odmah iza nas Hrvati, a stanovnici BIH najumereniji

Foto: Profimedia/ilustracija
U svetu, po pijančenju dominiraju Rusija i srednja i istočna Evropa.

Prema istraživanju Svetske zdravstvene organizacije (WHO), najmanje alkohola na području Balkana konzumiraju stanovnici BiH, dok građani Srbije godišnje popiju više od 12,5 litara alkohola što ih svrstava u rekordere. Odmah iza su Hrvati koji godišnje konzumiraju 10 do 12,4 litara alkohola i alkoholnih pića.

Krijumčarila mu svoje GOLE SLIKE: Čuvarka se smuvala sa OPASNIM UBICOM u zatvoru - ZAŽALILA JE!

Prema rezultatima izveštaja, Turska je evropska zemlja čiji stanovnici u proseku konzumiraju najmanje alkohola i alkoholnih pića. Prosečni stanovnik Turske stariji od 15 godina godišnje konzumira manje od 2,5 litara alkohola i alkoholnih pića. Uz Srbiju, na vrhu liste je i Portugal, piše Avaz.

pijanac
Foto: Profimedia

Na globalnom nivou, zemlje čiji stanovnici u proseku godišnje popiju najviše alkoholnih pića su zemlje istočne i središnje Evrope, kao i Rusija gde jedan stanovnik na godišnjoj osnovi konzumira više od 12,5 litara alkohola. 

Prosečni stanovnik SAD-a godišnje konzumira 7,5 do 9,9 litara alkohola, u Kini taj je prosek 5 do 7,4 litra, U Indiji 2,5 do 4,9 litara dok Kanađani loču 10 do 12,4 litara godišnje.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
17 Beograd