Skip to main content
Pun mesec

VEČERAS JE PUN MESEC: Uticaj ovog nebeskog tela na ljudski organizam je zaista veliki!

Foto: Profimedia
Neki veruju u uticaj punog meseca, neki ne, činjenica je da je njegovo dejstvo na ljude naučno dokazano!

Astrolozi često ističu kako pun mesec ima veliki uticaj na naše emocije, i to treba uzeti sa rezervom, ali sasvim je sigurno da ima uticaj na naš organizam, ali na drugi način.

MESEČEVA DIJETA: Ovo NIJE SUJEVERJE - Pun mesec vam pomaže da smršate!

Štiti srce

 Bez obzira na to šta kaže astrologija, nauka smatra da pun mesec može biti dobar za zdravlje vašeg srca. Istraživanja sprovedena u Nemačkoj su pratila čak 16.000 kardiovaskularnih bolesnika i tom prilikom otkrili da broj srčanih udara drastično opada tri dana nakon mladog meseca.

To može vrlo lako imati veze sa gravitacijom, jer je gravitaciona snaga mnogo jača tokom punog i tokom mladog meseca pa može imati povoljan efekat na cirkulaciju i srčane radnje.

- Nisam mogla da spavam, osećala sam kako ludim tokom PUNOG MESECA... A onda sam OTKRILA ZAŠTO!

buđenje tokom noći
Foto: Profimedia

Utiče na spavanje

 Ako se ujutru osećate umornije nego obično, slobodno "okrivite" mesec. Švajcarsko istraživanje je otkrilo da ljudi za vreme punog meseca u proseku teže zaspe, spavaju 20 minuta manje i imaju čak 30 minuta manje dubokog sna.

Ovo svakako nema veze sa mesečevom svetlošću. Istraživanja koja su sprovedena na ovu temu obavljana su u sobama gde ne može dopreti mesečeva svetlost. To je podstaklo naučnike da otkriju cirkalunarni ritam koji utiče na spavanje i navike, ali još uvek nije konkretno dokazano kako mesec utiče.

Nisu sva sujeverja bapske priče: OVA su potpuno tačna!

Nesanica
Foto: Profimedia

Pomaže da se brže oporavimo

Ako u skorije vreme treba da idete na neku operaciju, planirajte da to bude za vreme punog meseca. Prema istraživanju sprovedenim na Roud Ajlandu, pacijenti koji se operišu za vreme punog meseca se brže oporave i manji je rizik od komplikacija.

12 istina o astrologiji koje će vam promeniti mišljenje

Bez obzira na sve navedeno, još uvek ne postoje dokazi koji potvrđuju uticaj punog meseca na emocije i psihičko zdravlje. Međutim, ne može se poreći činjenica da cirkulisanje planeta utiče na zdravlje srca, cirkulaciju, spavanje, ali i na način na koji se telo regeneriše. S druge strane kad se sve kockice slože, dođe i do toga da su i emocije dotaknute na neki način.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD astro

SD vesti

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd