fbpx
Skip to main content
Zemlja

APOKALISPA UŽIVO Ukoliko ZEMLJA OSTANE BEZ KISEONIKA na pet sekundi, uslediće pravi pakao

Foto: Profimedia/ilustracija
Nikako ne želimo da se ovo desi!

Da nema kiseonika ne bi bilo biljaka, životinja pa ni ljudi. U našoj atmosferi ima 21 procenat kiseonika i on je najvažniji gas na svetu.

Koji su najbolji načini da proslavimo male pobede u danu?

Pet sekundi bez njega ne zvuči mnogo, jer većina ljudi može izdržati barem 30 sekundi zadržavajući dah, pa se verovatno ne biste ni zadihali, ali naša planeta bi zato doživela velike promene.

RETKO ko bi se usudio na ONO ŠTO JE ONA UČINILA U 77. GODINI! (VIDEO)

Bez kiseonika nestale bi sve građevine napravljene od betona. Razlog toga je što u betonu kiseonik funkcioniše kao glavni povezivač i bez njega bi se sve betonske građevine pretvorile u prah. Problem bi se javio i sa metalnim konstrukcijama, jer kiseonik sprečava da se metali međusobno stope.

Kada bi nestalo kiseonika, na zemlji bi postalo nezamislivo vruće, obzirom da je ozonski omotač koji nas štiti od UV zračenja, napravljen od kiseonika. U ovom slučaju opekotine ne bi bile vaš najveći problem, jer 21 procenat manjka ovog gasa, dovodi do pucanja srednjeg uha. To je ravno tome da se nađete na dubini od 2000 metara ispod vode.

Da li ste znali da su NJENE GRUDI RAZLOG ZAŠTO Jutjub POSTOJI!?

Bez kiseonika ne bi radili motori u vozilima, pa bi milioni automobila samo stali tamo gde se trenutno nalaze, ali gore bi bilo putnicima u avionima, koji bi jednostavno pali na zemlju.

SPAJDERMEN U STVARNOM ŽIVOTU?! Ne verujete? Ovaj video će vas iznenaditi!

Kako se sunčeva svetlost odbija o razne čestice u atmosferi, pre nego što stigne na zemlju, sa 21 posto čestica nebo bi se jako zamračilo. Istovremeno bi se raspala i zemljina kora koja se sastoji od 45 procenata kiseonika.

Aterojid udara o Zemlju
Foto: Profimedia

 

Pročitajte i:

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd