fbpx
Skip to main content
frizider

ZAŠTO ZAMRZIVAČ NEMA SVETLO, A FRIŽIDER IMA? Razlog je UŠTEDA novca - evo kako

Foto: Profimedia
Da li ste se ikada zapitali zašto ima svetla u frižideru kada otvorite vrata, a zašto je zamrzivač taman? Postoji mnogo teorija i nagađanja o tome, a neke od njih su veoma zanimljive. Međutim, pravi razlog za ovo je iznenađujuć

Svi znaju vic o frižideru u kome je samo svetlo. Ali zašto onda nije u zamrzivaču? 

Kako da tražimo namirnice po zamrzivaču? Neophodno nam je i tu svetlo, ili pak ne!

Uobičajena teorija je da u zamrzivaču nema svetla jer nije potrebno. U svakom slučaju, ne toliko kao u frižideru. Uostalom, otvaramo ga mnogo ređe, a frižider obilazimo nekoliko puta dnevno ako neko voli često da jede.

Odeljak zamrzivača je takođe obično mnogo manji od frižidera, tako da je svetlost koja dolazi spolja dovoljna da se jasno vidi hrana unutra?

povrće-u-frižideru
Foto: Profimedia

Istina je da postoje frižideri koji imaju osvetljenu komoru. Međutim, to se retko dešava. Morate zapamtiti da ima veoma nisku temperaturu, na kojoj standardne sijalice neće raditi. Postoje, naravno, otporne na mraz, ali su mnogo skuplje, što bi dodatno poskupilo uređaj. I niko ne želi da plati više. Posebno zbog pogodnosti bez koje možete lako da živite.

Druga stvar je da bi postavljanje osvetljenja u zamrzivač smanjilo njegov korisni prostor. A za neke je tamo svaki centimetar zlata vredan.

Dakle, kao što vidite, u zamrzivaču obično nema svetla, jer je to neisplativo. Ali ako sanjate o takvoj pogodnosti, po pravoj ceni, možete je imati.

 

 

 

 

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-0 Beograd