Skip to main content
kosa

Saveti za LEPOTU u koje se žene KUNU, a zapravo ne daju NIKAKVE rezultate!

Foto: Profimedia
Reč, dve o kozmetici i tretmanima

Koliko puta si samo čula da će tvoja kosa rasti brže, ako je češće šišaš. I ovo nije jedini beauty savet u koji veruješ ne samo ti nego milioni devojaka i žena širom sveta, ali moramo da ti kažemo da neki od njih uopšte nisu tačni. 

Šminka dovodi do pojave akni

Sutra ističu najveći popusti od čak 60% za grčke hotele!

Sutra ističu najveći popusti od čak 60% za grčke hotele!

Istina je da make up na neki način dovodi do začepljenja pora i tako podstiče nastanak nečistoća na koži. Međutim, važno je naglasiti da tvoje lice neće dobiti akne i prištiće ako kozmetički proizvodi koje koristiš budu kvalitetni.

Flasteri za nos uklanjaju mitisere

Iako je tačno da flasteri za nos pomažu suzbijanje mitesera, nažalost svih nas on ne mogu u potpunosti da ih uklone. Stvar je u tome što takvi flasteri izvlače samo prljavštinu, dok miteseri kao takvi ostaju. Jedino gde će ti u potpunosti ukloniti mitesere na stručan način je kozmetički salon.

Ako se češće briješ, tvoje dlačice će biti tamnije i deblje

Sigurno si million puta čula da brijanjem i depilacijom dlačice vremenom postaju sve tamnije i deblje. To NIJE istina.

Tri devojke na plaži
Foto: Profimedia

Redovnim šišanjem kosa raste brže

Iako smo u ovo i same donedavno verovale, prava istina je ipak malo drugačija. Naime, šišanje ne utiče na veličinu folikula što znači da isto nikako ne može ubrzati rast kose.

Kreme protiv celulita dovoljne su za njegovo uklanjanje

Sigurni smo da si do sada već i sama shvatila da ovo NIJE tačno. Naime, neke kreme pomažu pri suzbijanju celulita, ali u tome ne mogu uspeti u potpunosti. Uz redovno korištenje krema protiv celulita, važno je i da se dovoljno krećeš, vežbaš i zdravo se hraniš. Samo korišćenje kreme neće ti pomoći.

SVI GA IMATE U FRIŽIDERU: Tajni sastojak uz pomoć kojeg će vaša kosa uvek biti zapažena!

SVI GA IMATE U FRIŽIDERU: Tajni sastojak uz pomoć kojeg će vaša kosa uvek biti zapažena!

6. Sunčanje na suncu je opasnije od odlaska u solarijum

Istina je ustvari upravo suprotna – solarijumi su još štetniji za tvoju kožu nego sunčanje na suncu. Naime, lampe u solarijumu imaju mnogo intenzivnije ultraljubičasto zračenje od sunca, i tako takvo, više šteti koži od prirodnih zraka. I moramo da ti napomenemo da se lekari kod nas zalažu da solarijum bude zabranjen mlađima od 18 godina, jer je to već praksa u ostatku sveta.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd