Skip to main content
Strije glavna

Boja strija će ti reći da li možeš da ih ukloniš - bele su najkritičnije, a evo i zašto!

Foto: Profimedia
Dobro obrati pažnju...

Strije se javljaju kao posledica viška ili naglog gubitka kilograma, kod žena i muškaraca i to na različitim delovima tela.

NIJE SVEJEDNO: Da li pereš kosu UJUTRU ILI UVEČE? Razlika je VELIKA!

Estetski ne izgledaju lepo, ali su naša stvarnost i vreme je da ih prihvatimo kao nešto normalno i na njih gledamo kao na nešto što naše telo čini jedinstvenim, nikako kao manu.

Želite svoj lični mini spa? Sve što vam treba su ovi sastojci koje sigurno imate u kuhinji!

Strije mogu da budu različitih boja u zavisnosti od stadijuma u kom se nalaze.

Ako su crvene, onda su prvi znak pucanja kože i njenog rastezanja, a u ovoj fazi mogu da se leče.Kreme na bazi kolagena, koji podstiče elastičnost i obnavljanje ćelija kože, mogu da budu od velike pomoći.

Krema za strije
Foto: Profimedia

Kreme ne mogu da pomognu kod zaostalih ožiljaka jer taj problem rešavaju samo tretmani laserom.

Ako se strije ne leče, vremenom postanu ljubičaste i to uglavnom posle trudnoće, gojenja ili preteranog vežbanja. Kada su ove boje, još uvek se mogu tretirati kremama, ali nije sigurno da li ćete dobiti neke rezultate.

Kako se koža oporavlja, strije vremenom sve više blede i na kraju postaju bele, prozirne i sjajne. U ovom stadijumu ne možete ništa da uradite osim da ih tretirate laserom ili tretmanima poput mikrodermoabrazije za poboljšanje strukture kože. Takvi tretmani ne dovode do obnavljanja kolagena koji je koži prekopotreban da bi se ona regenerisala.

Hteli to ili ne, morate prihvatiti vaše strije i ne trebate ih se stideti jer niste vi tražili da se one pojave. Vaša koža jednostavno nije dovoljno elastična i sve što možete da uradite jeste da se brinete o njoj najbolje što možete.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd