fbpx
Skip to main content
0362222530

Ukloni CELULIT SAMA kod KUĆE uz nekoliko poteza: Ovo je velika ušteda novca, a NOGE izgledaju SAVRŠENO

Foto: Profimedia
Možeš to i sama!

Dame koje ne mogu sebi da priušte dobar anticelulit tretman u kozmetičkom salonu ili SPA centru, mogu na jednostavan način da urade tretman kod kuće. Kako bi anticelulit tretman imao smisla, veoma je važna pravilna ishrana, dovoljan unos tečnosti i da se bavite nekom vrstom fizičke aktivnosti.

Kada sami radite anticelulit masažu kod kuće morate biti malo uporniji jer rezultat svakako ne može biti onakav kakav bi bio nakon stručnih masaža.

UNIŠTAVA BAKTERIJE U GRLU: Ova HRANA jača organizam i IMUNITET, dezinfikuje, greje i oporavlja organizam

UNIŠTAVA BAKTERIJE U GRLU: Ova HRANA jača organizam i IMUNITET, dezinfikuje, greje i oporavlja organizam

NARODNI LEK ENE POPOV: Jak bol u grlu i promuklost je rešila uz pomoć jedne SLAMČICE! Evo i kako (FOTO)

NARODNI LEK ENE POPOV: Jak bol u grlu i promuklost je rešila uz pomoć jedne SLAMČICE! Evo i kako (FOTO)

Uz pomoć masaže na kojima se nalazi celulit će poboljšati cirkulaciju i pomaže da se celulit „izvuče“ na površinu i polako počne da se "razbija". Ovo je najeefikasniji način da se celulit eliminiše, ali svakako zahteva strpljenje. Stručnjaci tvrde da masaža ne sme biti blaga, ali i ne sme da ostavlja masnice i oštećenu kožu.

Pre anticelulit masaže veoma je važno da nauljite noge, zadnjicu i područja na kojima se nakuplja celulit. Bolje je koristiti pre ulja nego kreme jer kreme brže upijaju pa će koža biti osetljivija.

Celulit
Celulit
Foto: Profimedia

Ukoliko imate kapilare sklone pucanju onda masažu ostavite profesionalcima!

Veoma je važno da anticelulit masažu radite na pravi način, pravim intenzitetom i u pravom smeru. Pokreti se kreću odozdo na vise, na sledeći način:

  1. Nakon nanošenja ulja, lagano masirajte zahvaćene delove celim dlanovima počevši od kolena pa naviše.
  2. Nakon toga, masirajte rukama i prstima I to bukvalno onako kako se mesi testo. Veće površine kože hvatate i mesite celom rukom, dok manje površine hvatate i gnječiite samo prstima. Ovaj način podiže celulit i toksine i olakšava njihovu razgradnju.
  3. Zatim, masažom pesnica usmerene jedna prema drugoj zgnječite celulit između njih I tako ćete razbiti grudve celulita.
  4. Sledeće što treba da uradite je da prstima obe ruke zahvatite jedan uzdužni deo površine kože i pokušavate od njega da napravite latinično slovo “S”. jednom rukom izvijete tu površinu na jednu, a drugom na drugu stranu.
  5. Sledi opuštajuća masaža koju radite celim dlanovima tako što pritiskate površinu koju ste masirali kao kada cedite mokar peškir.
  6. Na kraju (kao I na početku) masirate celim dlanovima praveći dugačke i lagane poteze odozdo naviše.

celulit
celulit
Foto: Profimedia

Važno – da bi proces razgradnje masnog tkiva i izbacivanja toksina bio uspešan, važno je da nakon tretmana unosite dosta vode.

Zapamtite! Uzalud masiranje i trošenje energije oko celulita ako nastavite sa lošim navikama! Jedite zdravo, odnosno dosta voća i povrća, pijte dovoljno vode i budite aktivni. Izbegavajte alkohol, cigarete, prženo, hranu koja je puna štetnih aditiva, veštačkih boja i ostalih stvari koje se gomilaju u vašem telu kao toksini!

 

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd