Skip to main content
Lice

BLISTAV TEN I MLADALAČKA SVEŽINA: Evo kako da najbolje pripremite kožu lica za leto

Foto: Profimedia
Tokom zime, žene više vode računa da im koža ne postane suva i ispucala, ali kako grane sunce, taj ritual se zaboravi. Da ne biste i ovog leta imale problema sa umornom, iritiranom i suvom kožom, zaštitite je na vreme.

Nataša Zmbov, osnivača dermatološkog laser centra Diva  koji se odnedavno nalazi na dve adrese (Proje Mateje 9 na Slaviji i Vladimira Popovića 52 na Novom Beogradu, kaže da bi pred leto najpre trebalo bi obratiti pažnju na zdravlje same kože i dermoskopskim pregledom isključiti svaku brigu što se tiče mladeža. Kožu lica i izloženih delova tela treba štititi visokim zaštitnim faktorom i kloniti se sunčanja u rizičnom periodu dana od 11 do 17 h. Što se tiče nege, akcenat treba staviti na hidrataciju koja se može postići primenom serija mezoterapije lica, vrata i dekoltea, PRP tretmanima ili Cellular Matrixa kao najpotentnijeg metoda.

S obzirom na to da nam stižu sunčani dani, koji biste tretman preporučili damama kako bi pripremile lice za predstojeći period?

- Dolaze nam topli i sunčani dani koje treba da dočekamo sa blistavom i negovanom kožom. Diva laser centar, kao dermatološka ordinacija, pored lasera koji zauzimaju centralno mesto u našoj delatnosti, raspolaže najrazličitijim tretmanima koji nam omogućavaju da naša koža bude hidrirana, podmlađena i sveža tokom letnjeg perioda. Tretmani koje preporučujem su mezoterapija, cellular matrix, PRP i hijaluronski fileri. Mezoterapija je tretman koji omogućava dubinsku negu i hidrataciju unošenjem mezoterapijskih koktela u središnji sloj kože. Kokteli se prave prema potrebama kože svakog pacijenta pojedinačno i njihovu bazu čine hijaluronska kiselina odgovorna za hidrataciju, vitamini sa antioksidativnom ulogom, aminokiseline i peptidi. PRP tretman podrazumeva primenu centrifugirane sopstvene plazme pacijenta sa faktorima rasta u cilju intenzivnog podmlađivanja, regeneracije i hidratacije uz minimalnan rizik od potencijalnih neželjenih reakcija preosetljivosti. Cellular Matrix tretman je moćna kombinacija PRP metoda i aplikovanja hijaluronske kiseline koja omogućava povratak mladalačkog volumena vezujući vodu ili njegovo održavanje ukoliko je u pitanju mlađa osoba. Primena hijaluronskih filera pokriva veliki broj indikacija u estetskoj dermatologiji i modernom anti-agingu omogućavajući korekciju bora, podočnjaka, lifting i konturisanje lica sa akcentom na uvećanje jagodica i usana.

Uz pomoć ČETKICE za zube OČISITITE vaše lice u samo nekoliko koraka!

Uz pomoć ČETKICE za zube OČISITITE vaše lice u samo nekoliko koraka!

TRIK KOJIM ĆETE SE OSLOBODITI ZANOKTICA! Za samo 10 dana ćete videti neverovatnu promenu!

TRIK KOJIM ĆETE SE OSLOBODITI ZANOKTICA! Za samo 10 dana ćete videti neverovatnu promenu!

Koji biste tretman savetujete damama za podmlađivanje lica?

- Za podmlađen i svež izgled tokom sunčanih meseci preporučijem Cellular Matrix ili PRP tretman koji se idealno može kombinovati sa hijaluronskim filerima za održavanje takozvanog "trougla mladosti" našeg lica koji podrazumeva dve tačke u istaknutim i podignutim jagodicama i vrhom u predelu brade.

diva laser centar
DIVA LASER CENTAR
Foto: Promo

Koji inovativni tretman kože je "popularan" kod žena?

- Najnovija platforma za zatezanje i konturisanje lica i ostalih regija tela, Accent Prime, je trenutno najpopularniji tretman u Diva laser centru. Kombinuje ultrazvučnu i radiotalasnu energiju u cilju oblikovanja tela, uklanjanja celulita i lokalizovanih masnih naslaga na problematičnim regijama i zatezanje kože posle gubitka obima u tretiranom području. Neinvazivan je, nema vremena oporavka i visoko je efektivan u odnosu na prethodne metode korišćene u rešavanju problema opuštene kože i viška masnih naslaga.

U čemu je tajna hijaluronskih filera i kako izgleda tretman njima?

- Primenom hijaluronskih filera može se rešavati najrazličitija problematika u estetskoj medicini u oblasti anti-aginga. Hijaluronska kiselina je prirodna komponenta naše kože i osnovna uloga je vezivanje molekula vode koja se prirodno gubi u procesu starenja. Sama svrha upotrebe filera je, samim tim, povratak ili održanjanje mladalačke svežine i hidriranosti kože. U Diva laser centru koristimo najkvaltetnije Juvederm hijaluronske filere, koji su u upotrebi vodećih svetskih kuća dermatološke i estetske medicine. Filerima hijaluronske kiseline mogu se tretirati kako tanke linije tako i duboke bore na licu, vratu i dekolteu, može se samo osvežiti tretirana regija u cilju poboljšanja kvaliteta kože ili postići lifting lica u osam tačaka po MD kodovima prema kojima je lice izdeljeno u regije i zavisno od aplikovanja filera u iste postiže se željeni efekat i kontura. Neki od najpopularnijih tretmana hijaluronskim filerima uključuju "8 point lifting", popunjavanje podočnjaka, podmlađivanje šaka, uvećanje jagodica i konturisanje usana.

diva laser centar
DIVA LASER CENTAR
Foto: Promo

 Recite nam nešto više o tretmanu PRP plazmom?

- PRP ili Platelet Rich Plasma tretman podrazumeva primenu centrifugirane sopstvene krvi pacijenta sa izolovanim faktorima rasta u cilju podmlađivanja i uklanjanja nepravilnosti kože u vidu ožiljaka od akni, proširenih pora, neujednačenog tena i teksture kože. Faktori rasta stimulišu ćelije kože na obnavljanje i intenzivno stvaranje kolagena i elastina koji su odgovorni za zategnut, mladalački izgled naše kože. PRP tretman se odlično kombinuje sa drugim anti-aging procedurama kao što su hijaluronski fileri i mezoterapija a aplikovan zajedno sa hijaluronskom kiselinom u formuli Cellular Matrixa predstavlja moćno rešenje za probleme dehidrirane i suve kože koje nosi letnji period.

Koje regije tela mogu da se tretiraju PRP-om?

- PRP tretman je primenjiv na svim regijama tela, a najpopularnija mesta primene su lice, vrat i dekolte i regija poglavine u cilju podsticanja rasta i smanjenja opadanja kose, rešavanja problema proređene kose na čije rezultate smo posebno ponosni u svom dugogodišnjem radu.

Napomenuli ste da je vrlo bitno da se s vremena na vreme obavlja dermaskopija. Koje promene se njome dijagnostifikuju i zašto se radi pregled mladeža?

- Dermoskopija je dermatološki pregled kože pomoću dermatoskopa i predstavlja zlatni standard u dermatološkoj dijagnostici. Brz je, jednostavan, visoke pouzdanosti i kratkog trajanja i omogućava rano otkrivanje prirode promena na koži, njihovu diferencijaciju i samim tim pravovremeno lečenje. Uloge dermoskopije ogledaju se u ranom otkrivanju melanoma, razlikovanja benignih i malignih promena na koži, ispitivanju bradavica, seboroičnih keratoza i dermatofibroma. Mladeži su jedne od najčešćih promena na koži, mogu se javiti na bilo kom delu tela, različitog oblika i veličine. Većina sumnjivih mladeža koji su indikativni za dermoskopiju podleže ABCDE kriterijumima:
A- asimetrija, B- ivice (Da li su nepravilne?), C- boja mladeža (neujednačena boja, promene u boji), D- dijametar (mladeži veći od 6mm), E-evolving (promene oblika, veličine i boje); Redovnim kontrolama kod dermatologa mogu se dijagnostikovati sumnjive promene mladeža, prevenirati njihova dalja evolucija i ukloniti uz patohistološki nalaz. Poželjno je pre leta uraditi pregled mladeža celog tela i praktikovati adekvatne mere zaštite u cilju prevencije štetnog dejstva sunčevih zraka na našu kožu.

Dermatološki laser centra Diva nalazi se na dve lokacije i za više informacija, kao i zakazivanje možete pozvati centar u  Vladimira Popovića 52 na brojeve 066/6926922 i 011/6604553 i centar u Prote Mateje 9 na brojeve telefona 011/2444676, 011/3836244 i 069/692692.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
19 Beograd