Skip to main content
donji veš

Komad koji će vam dati poseban osećaj: Kako IZABRATI ženski donji veš

Foto: Shutterstock
Podstrek vašem samopouzdanju.

Donji veš je odevni komad koji treba da nam pruži udobnost i prijatnost na svakodnevnom nivou, ali i da bude mali začin, i podstrek našem samopuzdanju u posebnim prilikama. S toga, donji veš postoji u različitim oblicima, izrađen od posebnih materijala, i skrojen tako da odgovara svakom tipu građe.

Kako odabrati pravi komad za sebe, i koji će vam to komad veša dati poseban osećaj, a u kome ćete se osećati udobno i prijatno? 

"DRO*A" Ana Mihajlovski bez dlake na jeziku - potkačila i MUŠKARCE?! (FOTO)

"DRO*A" Ana Mihajlovski bez dlake na jeziku - potkačila i MUŠKARCE?! (FOTO)

Evo ŠTA se NALAZI IZA luksuzne VILE Jelene Karleuše, pevačica podelila SNIMAK, divan prizor! (FOTO)

Evo ŠTA se NALAZI IZA luksuzne VILE Jelene Karleuše, pevačica podelila SNIMAK, divan prizor! (FOTO)

MOLIO JE DA DOĐE! Đorđe Balašević PREDOSETIO KRAJ, tražio od ĆERKE da mu se pridruži na KONCERTU!

MOLIO JE DA DOĐE! Đorđe Balašević PREDOSETIO KRAJ, tražio od ĆERKE da mu se pridruži na KONCERTU!

Materijal od koga se veš izrađuje - kvalitet i udobnost

Ženski donji veš može biti izrađen od različih materijala, sa primesama čipke, svile, ali i sintetičkih materijala koji nisu uvek prijatni za kožu. Zato, je prilikom izbora veša jedan od najvažnijih faktora materijal od koga je skrojen. U zavisnosti od prilike biraćete komad koji najbolje ispunjava vaše potrebe.

Za svakodnevno nošenje pamuk je neosporno najprijatniji, i najkvalitetniji prirodni materijal. Pamučni veš se savetuje i iz higejnskih razloga, a sve i da je veš izrađen od nekog drugog materijala  poželjno je da deo koji je u kontaktu sa najosetljivijim delom tela bude pamučan.

devojka u  donjem vešu
devojka u donjem vešu
Foto: Shutterstock
 

Ukoliko želite nešto svečaniji i senzualniji veš možete se oprediliti za svilu u kombinaciji sa čipkom, a poliamid je takođe izuzetno prijatan materijal od koga se izrađuje veš. Izbegavajte da vam donji veš bude u potpunosti izrađen od veštačkih materijala, u kojima vam može biti neprijatno. 

Ovakav veš može biti izuzetno neprijatan ukoliko ga nosite tokom čitavog dana, može vam biti vruće, a može izazvati i iritacije kože i intimnih delova. 

Pravilan izbor brushaltera - potpora i adekvatan kroj

Izbor brushaltera je nešto sa čim mnoge dama muče muku, a to se obično uzrok toga što nisu pronašle idealan izbor za svoju veličinu i oblik grudi Pre svega, osim veličine žene bi trebalo da gledaju i veličinu krope, odnosno njenu dubinu. Na osnovu toga razlikujemo korpe A, B, C i D i u zavisnosti od obima grudi biraćemo dubinu korpe. 

brushalter
brushalter
Foto: Shutterstock

Nakon što odabere veličinu i korpu, žena treba da promisli i o tome kakvu potporu pruža brushalter, od kakvog materijala je izrađen, da li su bretele podesive, kao i da li su dovoljno čvrste da drže željeni oblik grudi. 

Kvalitetan brus ne žulja, bretele mu ne spadaju, praktično se zakopčava, njegov fišbajn ne bode, a grudi stoje u potpunosti unutar korpe. Takođe, vrlo je važno da vas brushalter ni u kom slučaju ne steže. 

Kako odabrati adekvatan oblik gaćica

Kada pogledate ženski veš, ne možete da se otmete utisku koliko modela postoji i koliko oblika gaćica možete nositi. Kako onda odabrati najbolji? To u mnogome zavisi od od oblika vašeg tela ali i od toga u čemu se vi osećate najprijatnije. 

Slip model ženskih gaćica predstavlja klasik koji nikada ne izlazi iz mode, i prva je asocija na osećaj udobnosti. Ovakve gaćice su pogodne za svakodnevicu, obično su pamučne, elastične i udobne, a one koje imaju dubok struk daju poseban komfor.

gaćice
gaćice
Foto: Shutterstock

Kada su u pitanju bokserice, dame ih ili vole ili ne, a reč je o izuzetno praktičnom modelu u kome ćete se osećati udobno tokom čitavog dana. Brazilke odnosno polubokserice su jedan od omiljenih modela dama, s obzirom na to da formiraju izuzetno lep oblik zadnjice. 

Osim toga one se ne ocrtavaju na uskim stvarima pa ćesto predstavljaju alternativnu ženama koje nisu ljubitelji tangi.

Kada je reč o tangama, mišljenja su prilično podeljena. One se ne preporučuju kao veš za svakodnevno nošenje, a mnogim damama nije ni prijatno da ga nose u tolikoj meri, ipak u posebnim prilikama tange mogu biti izuzetno senzualne. 

donji veš
donji veš
Foto: Shutterstock

Biranje kvalitetnog komada donjeg veša znači kombinaciju izuzetnog materijala i kroja koji vam pristaje. Bez obzira na to kako izgleda, veš u kome se ne osećate prijatno neće dovesti do toga da izgledate zavodljivo. Zato, kako biste začinili svoju kolekciju veša odaberite kvalitet i udobnost, koja će na vama izgledati zanosno.

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd