fbpx
Skip to main content
kosa

EVO kako da BRZO osušiš kosu, BEZ UPOTREBE FENA: Trik koji štedi vreme i POBOLJŠAVA KVALITET kose!

Foto: Profimedia
Samo prirodno...

Tokom leta prirodno sušenje kose se nekako podrazumeva, oblikujemo je često samo kod frizera jer i sama pomisao da na plus 40 stepeni palimo fen i peglu nas baca u očaj. Međutim, kada je u pitanju zimski period, moramo uložiti dodatne napore da bi nam kosa bila zdrava i očuvana ali i pravilno osušena.

Sušenjem i konstantnim tretiranjem kose tokom svakog pranja je oštećujemo i ne razmišljajući o posledicama, već samo kako da uštedimo malo vremena, a u isto vreme imamo lepu frizuru. Stalnim tretiranjem smanjujemo koncentraciju keratina u kosi, ali i ubrzavamo vreme do sledećeg pranja, zato barem jednom nedeljno treba pustiti kosu da se prirodno osuši.

Recite ZBOGOM slabim i ispucalim noktima! Uz OVE savete će vam uvek biti LEPI, ZDRAVI i NEGOVANI!

Recite ZBOGOM slabim i ispucalim noktima! Uz OVE savete će vam uvek biti LEPI, ZDRAVI i NEGOVANI!

VAGA GUBI NOVAC, ŠKORPIJU MUČE BRIGE: Dnevni HOROSKOP za SUBOTU je tu, evo šta vam predviđa

VAGA GUBI NOVAC, ŠKORPIJU MUČE BRIGE: Dnevni HOROSKOP za SUBOTU je tu, evo šta vam predviđa

ŠTA SRBI VOLE U KREVETU: Kondom suvišan, prosek 5 partnera u životu, ali OVO će vas POSEBNO IZNENADITI

ŠTA SRBI VOLE U KREVETU: Kondom suvišan, prosek 5 partnera u životu, ali OVO će vas POSEBNO IZNENADITI

Ubrzano sušenje kose započinje još u toku samog pranja kose. Najvažniju ulogu u tome ima niko drugi do običan regenerator.

kosa
kosa
Foto: Profimedia

Naime, regenerator, zbog silikona koji je ugrađen u njegovu teksturu, deluje tako da odbija vodu i apsorbuje manje vlage. To je veoma važno, jer se samim tim kosi omogućuje brzo sušenje.

Ako regenerator nanosite na moku kosu, nakon šamponiranja i ispiranja, potrebno je uraditi još jednu stvar. Naime, pre nego što stavite regenerator, dobro iščešljajte kosu, kako bi svaka dlaka bila tretirana, a i kako bi posle ispiranja mogli lakše da je raščešljate.

Nikako ne koristite peškir!

Peškir za otklanjanje suvišne vode sa kose je loša ideja! 

Peškir zbog svoje grublje teksture oštećuje strukturu kosu, s pritom ne skuplja vodu, te se vlaga zadržava u kosi i vremenon postaje krhka i ispucala!

Zato za uklanjanje suvišne vode sa kose, koristite pamučnu majicu. Zbog svog sastava, majica delotvorinije skuplja vodu, ne zadržava vlagu i veoma je blaga po kosu. Umotavanjem kose u majicu, dajete mogućnost kosi da diše, ne isušujući je dodatno.

Ukoliko se ipak odlučite za tradicionalni način, peškir, obratite pažnju da bude od mikrofibera, jer oni apsorbuju dvostruko više vlage nego obični peškiri. 

kosa
kosa
Foto: Profimedia

Ako ste pobornik savremene bjuti-kozmetike za kosu, onda su za vaš rešenje proizvodi za brzo sušenje.

Naime, ako ste posebno nestrpljivi, onda jednostavno možete kupiti proizvode za brzo sušenje, koji sadrže polimere. Oni su poznati po tome da ubrzavaju proces sušenja kose.

Za dodatnu negu možete koristiti, kad vam je već polu-suva kosa, ulje za kosu. Ulje može biti namenjeno baš za negu kose poput arganovog, ricinusovog ili ulja makadamije, a može biti i humane namene kao što su kokosovo i maslinovo. Ulje nanesite samo na krajeve, nikako teme kose jer ćete je tako instant umastiti.

Takođe, ukoliko se odlučite za prirodno sušenje kose bez fena, važno je da to bude u periodu kada znate da nećete izaći iz kuće najmanje 3 sata posle pranja. Nemojte rizikovati da vas "vetar produva", jer to može izazvati velike probleme u vašem telu, od upale vratnih tetiva do ozbiljnijih posledica.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd