fbpx
Skip to main content
žena

Muči te CRVENILO i SVRAB kože lica nakon TRENINGA? Evo kao da ga OČISTIŠ i hidriraš

Foto: Profimedia
Zahteva posebnu pažnju.

Nakon treninga pored tuširanja, posebnu pažnju morate posvetiti čišćenju i nezi lica koje morate u potpunosti očistiti od znoja, prljavštine, a šminku ne bi trebalo da nosite za vreme treninga. 

Koža lica je nakon ovoga posebno osetljiva i može se desti i da se pojavi blago crvenilo, ali i za to postoji rešenje. 

Doručak koji ELIMINIŠE ZATVOR: Napravi smesu od dva sastojka koja podstiče MRŠAVLJENJE i smanjuje APETIT

Doručak koji ELIMINIŠE ZATVOR: Napravi smesu od dva sastojka koja podstiče MRŠAVLJENJE i smanjuje APETIT

Ova BILJKA je SPAS za voće i CVEĆE: Dodajte jedan kilogram u 10 LITARA vode, uklanja korov i štetočine

Ova BILJKA je SPAS za voće i CVEĆE: Dodajte jedan kilogram u 10 LITARA vode, uklanja korov i štetočine

Očistite lice i operite ga nakon treninga

Oko ove stavke nema pregovora, nosili šminku ili ne.

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je važno nežno ali temeljno očistiti kožu nakon treninga kako bi se uklonile bakterije i tragovi znoja. Pored toga, umivanje i pranje lica hlade kožu i vraćaju njenu temperaturu u normalu te ublažavaju crvenilo. Čak i je brzo umivanje hladnom vodom bolje nego ništa ali idealno je koristiti i blagi čistač, nakon kog idu hidratacija i zaštita od sunca pa tek onda šminka (ukoliko je koristite).

devojka
Foto: Profimedia

Ne dirajte lice prstima

I sklonite kosu sa lica! Uvek. Tako ćete izbeći da kosa na lice donese dodatnu količinu znoja i sebuma, a o proizvodima za stilizovanje da ni ne govorimo, što sve zajedno može dovesti do začepljenja pora.

Teretane i sale za vežbanje su leglo bakterija i svuda ima tragova (tuđeg!) znoja što bi već samo po sebi trebalo da vam bude dovoljno da nikada ne prinosite prste licu kada se u njima nalazite. Ovo posebno važi za ljude koji vežbaju na spravama i sa rekvizitima koje koriste i drugi zato što vam zaista ne treba "tuđa prljavština" na koži. Znamo da je ovo lakše reći nego izvesti ali u poslednje vreme smo valjda i naučili stvar ili dve o nesvesnom dodirivanju lica i kako da ga kontrolišemo. Sve u svemu, trudite se da to ne radite, a čim završite sa treningom lice očistite temeljno - operite i prebrišite tupferima sa kiselinom.

Led za uklanjanje rumenila

Tačnije, spremite kockice leda koje ćete sisati kao bombone nakon treninga. Ovo je odličan način da smanjite crvenilo lica koje nastaje nakon vežbanja zato što se u ustima nalazi receptor za temperaturu koji reaguje na hladno i resetuje rumenilo u licu nastalo zagrevanjem. Ovaj trik može koristiti svima ali je posebno namenjen onima koji imajsebore sa hroničnim crvenilom ili, recimo, rozaceom.

Lice
Lice
Foto: Profimedia

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
23 Beograd