fbpx
Skip to main content
frizura

Kako do DUGE I ZDRAVE KOSE, ali na PRIRODAN NAČIN? Evo odgovora!

Foto: Profimedia
Za rast kose savet je da se uvek prvo okreneš prirodnim metodama.

Saznaj kako ti ubrzan rast kose prirodnim metodama pomaže da konačno imaš dugu i negovanu kosu o kojoj si samo maštala!

Ljudska kosa raste prosečnom brzinom od oko 15-ak cm godišnje. Ovo je prilično sporo, pogotovo ako čekaš da tvoja kosa izraste zbog neke posebne prilike, ili ako si baš iskusila nezgodu kod frizera.

ZUBARKA OBJASNILA: Ovako se NE PERU ZUBI, evo kako da to uradite ispravno i uz to OČISTITE JEZIK

ZUBARKA OBJASNILA: Ovako se NE PERU ZUBI, evo kako da to uradite ispravno i uz to OČISTITE JEZIK

KUĆNI LEKAR: Na osnovu mesta bola u stomaku otkrijte šta je u pitanju

KUĆNI LEKAR: Na osnovu mesta bola u stomaku otkrijte šta je u pitanju

Genijalni TRIKOVI kako da RAZGAZITE novu obuću: Uz ovih 6 SAVETA oslobodite se bola, a žuljevi se neće pojaviti!

Genijalni TRIKOVI kako da RAZGAZITE novu obuću: Uz ovih 6 SAVETA oslobodite se bola, a žuljevi se neće pojaviti!

Ako na ovu sporost rasta tvoje kose dodamo i to da kosa sve češće opada i u mlađem uzrastu - dobijaš haotičnu kombinaciju koja može itekako da naruši tvoj izgled!

Do gubitka kose dolazi iz više razloga. Možda imaš autoimuno oboljenje kao što je alopecija areata ili neuravnotežene hormone zbog trudnoće ili svog uzrasta. Geni takođe mogu diktirati ćelavost muškog tipa.

Srećom, postoje načini za da ubrzate rast kose, i to pre svega prirodnim metodama. Pa hajde da vidimo šta se tu da uraditi.

pranje kose
pranje kose
Foto: Shutterstock

Ubrzan rast kose-važni saveti

Stopa rasta tvoje kose određena je brojnim faktorima, uključujući genetiku, ishranu i fizičko i mentalno zdravlje. Da se nadovežem na prethodnu priču, dakle, em kosa prirodno sporo raste em se javljaju različiti razlozi za njeno opadanje - pa kud ćeš gore!

Kako nezdrava kosa raste sporije od zdrave kose, prvo i osnovno što možeš da uradiš za ubrzani rast kose je da održavaš kosu u optimalnom zdravlju i da je pravilno neguješ.

Nega je važna za ubrzan rast kose:

Nega kose ne može da se zamisli bez savršeno čiste kose.

Znaj da ni previše retko ni previše često pranje kose nije dobro i može da se odrazi na usporen rast kose.

Za rast kose savet je da se uvek prvo okreneš prirodnim metodama.

Trudi se da koristiš prirodnu kozmetiku za negu kose. Uvek kreni od dobrog prirodnog šampona za kosu...

devojka
devojka
Foto: Profimedia

Zaista postoji toliko prirodnih sastojaka koje ti bez ikakvih neželjenih efekata pomažu da ubrzaš rast kose, a pritom i odlično neguju tvoju kožu glave i kosu. Na primer, kapi koprive za kosu zaista čine čuda. Ekstrakt koprive ima sposobnost da poboljšava cirkulaciju u koži glave i na taj način hrani folikule dlaka, usled čega se javlja ubrzan rast kose.

Svrha šampona je svakako da očisti kosu od prljavštine, viška sebuma i drugih nečistoća i toksina koji se svakodnevno skupljaju na koži glave i kosi.

Međutim, većina komercijalnih šampona sadrži agresivne hemikalije, poput sulfata, parabena i silikona. Nakon samo jedne upotrebe, ovi opasni sastojci mogu lišiti kosu prirodnih ulja i masnih kiselina koje je čine jakom i zdravom.

Uvek pročitaj listu sastojaka na šamponu i kupi onaj koji je pre svega na prirodnoj bazi. Vodi računa da to bude biljni šampon za rast kose koji ne sadrži sulfate, parabene, silikone niti bilo kakve druge oštre hemijske sastojke.

Šampon za brzi rast kose ti pomaže da podstakneš rast nove kose nakon njenog opadanja.

Sastojci koji treba da se nađu u šamponu za ubrzan rast kose treba da budu pre svega prirodni. To znači blagi za kožu glave i kosu, da ne izazivaju alergijske niti bilo kakve neželjene reakcije. Treba da neguju kožu glave i kosu, da je hrane i pružaju joj neophodni podsticaj za ubrzan rast kose.

rast kose
rast kose
Foto: Shutterstock

To treba da budu sastojci koji poboljšavaju cirkulaciju u koži glave i time efikasno hrane folikule kose, usled čega se neminovno javlja brži rast kose. Takođe treba da čiste kožu glave od nakupina sebuma, prljavštine, toksina i svih onih nečistoća koje grade tzv. "čepove" koji blokiraju rast kose.

Najbolji šampon za rast kose treba da bude prirodan, blag, pH vrednosti kao i koža glave (oko 5) i da sadrži barem neki od gore navedenih sastojaka. Postoji i medicinski šampon za rast kose, ali svakako ti uvek prvo savetujem da probaš neki šampon koji je 100% prirodan.

Kao neki od boljih šampona za rast kose i istovremeno sprečavanje opadanja kose spominju se.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd