fbpx
Skip to main content
devojka

SPALIĆEŠ KOSU OVAKO: Zbog ove GREŠKE prilikom korišćenja fena i PRESE praviš veliku štetu

Foto: Profimedia
Obrati pažnju

Svaka žena kod kuće ima fen i presu. Čak ako preferirate da odete kod frizera, pre nego da je sami sređujete, uvek je neophodno imati fen i presu u slučaju nužde i nepredviđenih okolnosti. Fen je nužan posebno kada je napolju hladno i uopšte za stilizovanje, ali trudite se da presu koristite što manje, jer oštećuje kosu.

Takođe, ono što mnoge žene zanemaruju to je čišćenje prese i fena. Obavezno ih redovno čistite kako ne bi došlo do kvara, a ovo može i dodatno da ošteti kosu. 

Poznata PEVAČICA izgubila čak PEDESET KILOGRAMA uz pomoć ove DIJETE: Zasniva se na napitku od par sastojaka

Poznata PEVAČICA izgubila čak PEDESET KILOGRAMA uz pomoć ove DIJETE: Zasniva se na napitku od par sastojaka

Dodaj JEDNU KAŠIČICU ove namirnice u jutarnju KAFU, ovo ELIMINIŠE CELULIT, pomaže da SMRŠAŠ veoma BRZO

Dodaj JEDNU KAŠIČICU ove namirnice u jutarnju KAFU, ovo ELIMINIŠE CELULIT, pomaže da SMRŠAŠ veoma BRZO

PRESA

Presa je kao što već i znate, loša za kosu, ali ukoliko već morate da je koristite, nemojte je podešavati na temperaturu veću od 200 stepeni, hidrirajte je uljima i pakovanjem i strogo vodite računa o preparatima koje koristite.

Redovno je čistite. 

Na pegli se nagomilava sve! Ulje sa kose, preparati koje koristimo i sve to se taloži i skraćuje vek trajanja prese, ali nagomilavanjem tih preparata možemo dodatno oštetiti kosu.

Zbog toga je potrebno da se presa redovno i detaljno očisti, po mogućstvu nakon svakog korišćenja.

Najbolji način da je očistite jeste da je prvo uključite da se zagreje, a zatim je isključite i sačekate da se malo ohladi toliko da bude mlaka. U tom trenutku uzmite vlažan peškir (po mogućstvu najmekši koji imate) i laganim kružnim pokretima očistite peglu. Nakon toga možete uzeti malu krpicu za čišćenje naočara, i preći još jednom preko pločica.

Kosa
Foto: Profimedia

Na taj način ćete skinuti svu prljavštinu i zaštiti i presu i svoju kosu.

FEN

Kada je u pitanju fen, verovato i sami znate da se vrlo lako može zapušiti, nakon čega počinje sve lošije da radi, a zatim dolazi do ozbiljnog kvara.

Obratite pažnju na mrežicu na zadnjem delu fena, jer je taj deo najkritičniji. Najlakši način da se oslobodite prljavšitine iz fena jeste da uzmete meku četku i da sa njom pređete po rupicama na mreži. Takođe vam može koristiti i stara četkica za zube.

Dok to radite neka vam fen zadnji deo sa mrežom bude okrenut ka podu, kako bi prljavština izašla van, tj. ne bi ostala zadržana u fenu. Nakon toga uzmite usisivač i usisajte preostalu prljavštinu, ali samo ako možete da podesite jačinu na usisivaču, jer ne bi trebalo da to radite kada je usisivač podešen na maksimum.

Na taj način ćete sačuvati svoj fen, i on će vam duže trajati. Ukoliko mislite da ovo nije dovoljno nosite svoj fen redovno u servis gde će se fen očistiti detaljno, pri čemu će biti uklonjene sve dlake koje su ostale u njemu, i koje se nagomilavaju oko motora i prouzrokuju kvar.

kosa
kosa
Foto: Profimedia

 

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd