fbpx
Skip to main content
seda kosa

Saznajte kako da pokrijete SEDE VLASI najbrže i bez muke!

Foto: Instagram printscreen/roma_goes_ashy
Za boju kose zaslužne su ćelije melanociti. Kada organizam prestane da proizvodi melanin kosa počinje da sedi.

Da li se i dalje mučite da pronađete farbu koja će pokriti sve sede? Pogledajte savete jednog od najvećih svetskih majstora, frizera Džered Džija i izborite se sa dosadnim belim vlasima!

Farbanje kose u mlađim danima nekada predstavlja samo hir, nekada imidž, međutim u nekim godinama ono već postaje nužno. Džered Dži, frizer iz Los Anđelesa koji je zadužen za većinu frizura poznatih ličnosti, dao je nekoliko korisnih saveta za pokrivanje sedih vlasi.

seda kosa
Foto: Profimedia

Kada je reč o tipu kose i boje, Dži preporučuje upotrebu trajne boje za kosu, kako bi osigurali da sede vlasi ne bi počele da izbijaju pre nego što koren izraste.

INSPIRATIVNI SAVETI za SAMCE u doba KORONE

INSPIRATIVNI SAVETI za SAMCE u doba KORONE

 

 

Kolor šamponi, prelivi i ostali tipovi boja za kosu nisu dovoljno jaki da bi se izborili sa ovim problemom, posebno kada je već 50 procenata kose osedelo. Dži još kaže da je najbolje farbati koren najviše dve nijanse svetlijom bojom nego što vam je prirodna.

kosa
Foto: Profimedia

Što se tiče pranja, kosu nije potrebno svakodnevno tretirati, jer sama sadrži prirodna ulja koja je hrane. Uz to, prečesto pranje može da izvuče čak i najbolju trajnu farbu pre vremena.

Birajte šampone koji su namenjeni bojenoj kosi, posebno one koji hidriraju i hrane vlas. Ako redovno koristite presu za kosu ili jak fen, možete da primenjujete i sredstva za zaštitu od toplote.

devojka
devojka
Foto: Profimedia
OTKRIVAMO SVE što niste znali o GENERACIJI Z

OTKRIVAMO SVE što niste znali o GENERACIJI Z

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd