fbpx
Skip to main content
Devojka se šminka

SPAS U POSLEDNJI ČAS! Ne dozvolite da vam se pred izlazak desi peh koji može da vam pokvari veče!

Foto: Profimedia
Instant rešenja.

Spremanje za izlazak jeste dugotrajan proces kod mnogih žena, vodi se računa o svakom detalju, šminka mora da bude savršena, odeća takođe, a naravno da je i besprekorna frizura nešto što se podrazumeva. Da bi se sve to postiglo, treba izdvojiti dosta vremena i imati strpljenja za pehove koji mogu da se dogode, a kako to obično biva, oni se, kao za inat, uvek i dogode!

Zato vam donosimo brza rešenja za najčešće od njih. Bubuljica koja se pojavila niotkuda, klimavo dugme na košulji i izvučeni končić više nisu vaš problem...

Ne možete da ZASPITE? Samo napišite OVO na papir: ODMAH ĆETE ZASPATI!

Ne možete da ZASPITE? Samo napišite OVO na papir: ODMAH ĆETE ZASPATI!

UNIŠTAVA VIRUSE! Najjači napitak NARODNE MEDICINE, jača IMUNITET, smanjuje HOLESTEROL, PREPORODIĆE organizam!

UNIŠTAVA VIRUSE! Najjači napitak NARODNE MEDICINE, jača IMUNITET, smanjuje HOLESTEROL, PREPORODIĆE organizam!

Šta ako neko kine ili se zakašlje tik pored vas, a vi nemate masku? Ovo je jedini način da se zaštite od potencijalne infekcije

Šta ako neko kine ili se zakašlje tik pored vas, a vi nemate masku? Ovo je jedini način da se zaštite od potencijalne infekcije

1. BEZ ISKRZANOG LAKA NA NOKTIMA

Pre nanošenja laka potrebno je nokte dobro oprati sapunom i vodom, koji će ukloniti nečistoće sa njih i omogućiti laku da se bolje primi. Prvo namažite prozirni lak, koji će zaštiti nokat i omogućiti drugom sloju boje da duže traje.

Nakon što se baza osuši, važno je naneti dva tanka sloja laka. Za kraj, nokte ponovo treba premazati bezbojnim lakom, a kada se i on osuši, ruke treba staviti u hladnu vodu kako bi se dodatno učvrstili svi slojevi.

2. RUŽ NA USNAMA NEĆE MRDNUTI CELU NOĆ

Pre nanošenja ruža usne istrljajte četkicom za zube. Ovaj piling ukloniće mrtve slojeve kože, a usne će biti "prokrvljene" i za nijansu veće. Zatim na usne nanesite malo tečnog pudera za lice.

Kada se prosuši, utapkajte i malo pudera u kamenu. Duž ivice usana nanesite neutralnu ili olovku u boji karmina koji imate. Tek tada sledi mazanje karmina. Kada završite, papirnom maramicom utapkajte usne kako biste skinuli višak ruža.

3. SAKRIJTE BUBULJICU ZA MINUT

Stavite kockicu leda u papirni ubrus i potom je stavite na problematično mesto na jedan minut. Niska temperatura će smanjiti otok, ali obavezno umotajte kockicu leda u nešto kako ne biste dodatno iritirali kožu. Nanesite zeleni korektor i lepo izravnajte ivice. Stavite regularan korektor. Utapkajte ga na sporno područje i bubuljica će kao magijom nestati!

BONUS SAVET: Ako ne možete da stavite minđuše jer ih niste dugo nosili, namažite rupicu balzamom za usne

4. OJAČAJTE NAOČARE LAKOM ZA NOKTE

Ako ste primetile da vam se šraf na naočarima klima i bojite se da ćete ostati bez njega, rešenje ćete pronaći u bočici providnog laka za nokte. Nanesite malo laka direktno na šraf i prevoj i ostavite da se osuši. Naravno, ovo je samo privremeno rešenje, ali može da vam spasi veče.

šminkanje na poslu
šminkanje na poslu
Foto: Profimedia
5. OSIGURAJTE KLIMAVO DUGME

Dugme koje samo što nije otpalo predstavlja najveći strah svake žene koja nosi košulje. Zato bi bilo dobro da sa sobom uvek imate providan lak za nokte. Jednostavno, nanesite malo laka preko dugmeta i ostavite da se osuši.

6. UVUCITE IZVUČENI KONČIĆ BEZ SEČENJA

Verovatno vam se desilo da vam se iz odeće izvuče končić, a u tom slučaju mnogi posegnu za makazama. Međutim, to nije dobro rešenje jer se tako materijal para. Uvucite konac nazad tako što ćete materijal da vučete sa svih strana oko konca. Prvo povucite malo levo-desno, pa onda gore-dole, i tako dok se konac ne vrati na mesto.

7. OJAČAJTE UNIHOP I ĐUSKAJTE DO JUTRA

Stilista mnogih poznatih i slavnih Denis Kaldvel tvrdi da se zamrzavanjem najlonki osigurava njihovo trajanje! Potrebno je da pokvasite omiljene hulahopke, spakujete ih u plastičnu kesu i ostavite neko vreme u zamrzivaču.

Na ovaj način molekuli u tkanini očvrsnu, a na sobnoj temperaturi se pregrupišu, postajući jači i na taj način se redukuju slabe tačke. Kada ih izvadite, garantovano će biti jače nego pre.

8. NAELEKTRISANA KOSA JE PROŠLOST

Sigurno ste bar jednom izgubile strpljenje zbog pramenova oko čela, koji se konstantno izvlače i čine da sa punđom ili repom izgledate kao da vas je udarila struja. Za taj problem postoji veoma jednostavno rešenje!

Potreban vam je balzam za usne i čista četkica od maskare. Namažite balzamom četkicu i začešljajte problematične "antenice". One više neće mrdnuti, a vaša frizura će izgledati sasvim drugačije.

Ovaj korak je PRE nanošenja PUDERA veoma VAŽAN: Sve žene ga uglavnom preskaču

Ovaj korak je PRE nanošenja PUDERA veoma VAŽAN: Sve žene ga uglavnom preskaču

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
2 Beograd