fbpx
Skip to main content
Dr Dejan Antonić

STRUČNJAK OTKRIVA kako da PODMLADITE KOŽU i do 15 godina, bez odlaska "pod nož"! Tajna leži u ovoj RUTINI (VIDEO)

Foto: Instagram/dr_dejanantonic
Odlazak na nehirurske estetske korekcije postaje jednak odlasku kod zubara i svim drugim intervencijama koje nam olakšavaju život i čine nas zdravijim i lepšim.

Pre nego što se odlučimo na bilo kakvu korekciju na svom licu i telu, važno je da se dobro informišemo o doktoru kod kojeg idemo, kao i o tretmanu za koji smo zainteresovani.

Stručnjak za estetsku i anti-ejdžing medicinu i član Američke akademije za estetsku medicinu, dr Dejan Antonić iz ordinacije "Esthelligence-Art of Aging", objasnio je proces kroz koji prolazi svaki pacijent koji mu se obrati sa bilo kakvom željom da nešto promeni na sebi.

Pre svega, to je razgovor, kako bi zajedno dosli do najboljeg rešenja.

Krajnji cilj je uglavnom isti - pacijenti žele da postignu PRIRODAN IZGLED. Kako taj termin nema svoju definiciju, pitali smo doktora da nam objasni šta za njega to znači.

- Prirodno je sve što ne menja karakter lica. To su korekcije koje neće preoblikovati ono što su nam priroda i genetika dali, već će samo naglasiti ono sto je dobro, a ublažiti ono što nam se ne dopada. Intervencijama vraćamo ono što se procesom starenja izgubilo ili značajno promenilo. Brojne promene na licu mogu da se reše i nehirurškom estetskom medicinom. To je posebno dobro ako se na vreme počne sa prevencijom starenja i primenom nekih blagih procedura kao sto su – botoks, hemijski pilinzi, stimulatori našeg sopstvenog kolagena, pravilna kućna nega kože, mezoterapije, a koje su veoma popularne svuda u svetu... Sve su to procedure koje omogućavaju da prirodno i lepo starimo. Fileri ne treba da budu uvek prvi izbor i ne mogu da reše svaki problem na licu. Ako se primene pogrešni fileri, na pogrešnom mestu na licu i u preteranoj količini – dobijamo taj neprirodan izgled koji se nikome ne sviđa i zbog koga se većina ljudi plaši dolaska kod lekara estetkse medicine. Učim svoje pacijente da je održavanje kvaliteta i zdravlja kože najvažniji korak u održavanju lepog izgleda i usporavanju starenja lica - govori doktor Antonić i dodaje:

- Primenom ovih tretmana možemo da odložimo potrebu za hirurgijom. Ako ne doživotno, sigurno možemo da je pomerimo za 10 do 15 godina. Ranije se estetska hirurgija radila već u četrdesetim, sada se granica pomerila. Ako na vreme počnemo sa neinvazivnim procedurama, hirurgiju možemo da odložimo do šezdesete godine, a često i posle šezdesete nam ne bude potrebna.

Prvi znaci starenja na našem licu počinju da se vidi posle tridesete godine, ali nije dobro da nam cilj bude da izgledamo kao u ranoj mladosti. Ta želja često vodi u neprirodan izgled. Stoga, stručanjak estetske medicine ističe da je njegov cilj da pacijenti budu svesni svojih godina i da za svoje godine izgledaju dobro, lepo i negovano.

- Moj cilj nije da vratim izgled deset godina unazad, jer to nikako ne može da izgleda prirodno, već da moji pacijenti budu najbolja verzija sebe u godinama koje imaju. Kada ih neko vidi da im kaže: "Izgledaš odlično za svoje godine". Ni pacijenti, a ni ja kao njihov lekar, ne želimo da čujemo pitanje “Šta si to radila ili radio na licu”?
Starenje je neizbežan proces za svakog od nas, počinje danom naseg rođenja i ne možemo ga zaustaviti. Zato je osnovna ideja i cilj estetske medicine, kao jedne od najbrže razvijajucih grana savremene medicine, usporiti starenje i spolja i iznutra,  ublažiti neke znakove starenja koje vidimo, a koje ova oblast medicine danas uspešno i bezbedno po zdravlje radi- rekao je doktor.

Dr Dejan Antonić otkrio nam je i koji su to najpopularniji tretmani u Srbiji, a više o tome poslušajte u videu:

 

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd