fbpx
Skip to main content
Glatke noge

ŽELITE NEŽNE I GLATKE NOGE OVE ZIME? Ovo je pravo rešenje za vas

Foto: Shutterstock
Iako spadam u osobe koje nikako ne vole da budu maljave, kako stignu hladniji dani, primorana sam da pređem u „full jeti mode“.

 Nažalost, moja koža je toliko osetljiva, da nije u stanju da podnese kombinaciju bilo koje vrste depilacije ili brijanja i zimske garderobe. Jednostavno, čim prvi put navučem najlonke, debele hulahopke, pa čak i pantalone ili bilo kakvu majicu ili bluzu od sintetičkih materijala, počne sve da me svrbi, iskoče bubuljice, pojave se ranice, a o kraterima zbog uraslih dlačica bolje da ne govorim... Ne pomaže tu nijedna krema, ni mleko za telo, a verujte, ne postoji sredstvo koje nisam probala. 


Malo mi je bilo lakše što sam iz razgovora sa drugaricama znala sam da nisam jedina koju muči ovaj problem i čak smo se šalile da ćemo da osnujemo „udruženje zimskih vukodlačica“. A onda sam za rođendan dobila Philips Lumea IPL Prestige- novi, najsnažniji IPL uređaj baziran na profesionalnoj IPL tehnologiji.


Kako je pisalo u uputstvu, zahvaljujući Lumei možemo da budemo mirne i do pola godine što se pojave dlačica tiče. Inače, ovaj inovativni uređaj razvijen je u saradnji sa ekspertima dermatologije za bezbedne tretmane, pa se može koristiti čak i na osetljivim područjima, što je dokazano opsežnim kliničkim testiranjem na više od 2.000 žena.

I stvarno, nakon dva meseca korišćenja, mogu i sama da potvrdim da je to zaista tako – Lumea je toliko nežna prema mojoj koži, a nemilosrdna prema dlačicama, da ne mogu da dođem sebi od oduševljenja.


Kada sam otvorila kutiju, videla sam da Lumea IPL Prestige dolazi sa 4 posebno dizajnirana, pametna nastavka: po jedan za lice, pazuhe, bikini zonu i, naravno, meni onaj najbitnji – za ostatak tela, odnosno, noge i ruke.

Svaki od nastavaka ima prilagođen program tretmana prema delu tela za koji je namenjen i veoma lako se razlikuju, jer imaju prozorčiće i filtere drugačijeg oblika.


Pošto je pre prvog korišćenja neophodno ukloniti dlačice, ja sam se odlučila za klasično brijanje. Ali, zapravo je svejedno da li će to biti brijanje, vosak, epilacija ili neki drugi metod. Bitno je da iznad površine kože ne bude dlačica, kako bi se sva energija uređaja usmerila na malje koje su ispod.

Potom se odabere željeni nastavak i pusti SmartSkin senzor da sam prepozna i odabere nijansu kože, a onda se prozorčić prisloni uz kožu pod pravim uglom, sačeka da se upali lampica i pritisne dugmence koje šalje svetlosne impulse. Nežni svetlosni impulsi Philips Lumea IPL Prestige uspavljuju dlačicu u njenom korenu, ona otpada, te je njen ponovni rast onemogućen duže vreme.


Nakon svakog od ukupno četiri tretmana, koje sam prema uputstvu sprovodila jednom u dve nedelje, primetila sam da se malje sve više i više proređuju, dok na kraju nisu potpuno nestale! No, ono što mi još važnije, burnih alergijskih reakcija nakon tretmana više nema, tako da konačno mogu da nosim sve vrste hulahopki, a pritom sam proces nije nimalo bolan i za samo osam i po minuta “sređene” su obe potkolenice.

To što više ne moram da mislim o tome u kom su mi stanju nausnice, pazusi i bikini zona, samo je dodatni bonus. Inače, zimski je period pravo vreme za uklanjanje dlačica Lumeom, kako bismo spremne dočekale proletnje i letnje dane bez dlačica.


Sad, kad sam zahvaljujući Philips Lumea IPL Prestige, dostigla optimalne rezultate, dovoljno je da preko problematičnih zona pređem jednom mesečno, a mogu i ređe, jer ako se malje i pojave, toliko su slabe da su praktično su nevidljive. Hvala, Lumea.

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Mist
-5 Beograd