fbpx
Skip to main content
selfi

IZGLEDA SKUPO I GLAMUROZNO: Ovaj komad MORATE imati u svom GARDEROBERU, odiše elegancijom

Foto: Instagram printscreen/annelauremais
Cena je i više nego prisupačna.

Društvene mreže, hteli ne hteli, veoma utiču na postavljanje aktuelnih  modnih trendova. Šta god poznate influenserke, blogerke i poznate ličnosti izbace na svoj Instagram profil, to se sutradan nosi kao poslednji "krik" mode.

Stručnjak objašnjava: Evo zašto je PROBIOTIK obavezan uz antibiotik!

Stručnjak objašnjava: Evo zašto je PROBIOTIK obavezan uz antibiotik!

TEMPERAMENTNI I EGOCENTRIČNI: Ovaj horoskopski znak je skoro NEMOGUĆE OSVOJITI!

TEMPERAMENTNI I EGOCENTRIČNI: Ovaj horoskopski znak je skoro NEMOGUĆE OSVOJITI!

Plašite se GOJENJA nakon PRESTANKA PUŠENJA? Ovo su TRIKOVI kako preživeti "KRITIČNI PERIOD"

Plašite se GOJENJA nakon PRESTANKA PUŠENJA? Ovo su TRIKOVI kako preživeti "KRITIČNI PERIOD"

Međutim, neke stvari prosto nikada ne izlaze iz mode, nosile ih poznate ličnosti ili ne.

Jedan takav komad je upravo ova bezvremenska jaknica od tvida. 

Tvid je posebna krsta tkanine od specifične vrste vunenog pletiva sa petljama i izvedena od izraza za "prstenasti" ili "uvijeni", postala je sinonim za visoku modu.

Iako se do polovine 19. veka ova tkanina koristila samo za enterijer nameštaja, dolaskom revolucionarne Koko Šanel u modnu industriju, tvid je postao sastavni materijal svih luksuznih modnih komada.

Iako tvid daje osećaj da ste imućna francuska žena, tokom godina, moda je pronalazila nove načine da ga uklopi u svakodnevnu "kežual" garderobu, noseći ga u formi jakne i kombinujući ga sa farmerkama, ili u formi suknje u kombinaciji sa svilenkastim bluzama, čime je učvrstio svoj status klasične modne investicije.

Moderno vreme nam dozvoljava da spajamo nespojive komade, pa tako se jaknica od tvida može nositi i uz farmerke, u kombinaciji sa običnim pamučnim ili svilenkastim bluzama, ako želite dobiti glamurozniji izgled.

Ono što se ipak ne menja s vremenom, jeste pravilo da tvid, leopard print i druge šare i teksture nikada ne nosite sa drugim upečatljivim komadom, već ih morate kombinovati sa što klasičnijim modnim detaljima kako bi na pravi način došli "do izražaja".

Tvid se može naći u svakoj prodavnici tekstila i veoma je pristupačan, tako da nećete morati izdvajati pozamašne cifre da bi postigle glamurozan izgled, međutim, morate imati dobrog krojača/čicu koji će skrojiti komad po vašim merama.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd