fbpx
Skip to main content
štitna žlezda

ZNAKOVI STARENJA SE NAJVIŠE VIDE NA VRATU: Nije dovoljno da negujete samo kožu lica!

Foto: Profimedia
Počnite na vreme.

Dok lice svakodnevno mažemo i čuvamo ga od različitih štetnih uticaja koji dovode do znakova starenja, na kožu vrata vrlo često zaboravljamo. Ono što mnoge dame ne znaju to je da se znakovi starenja - bore i opuštena koža - najviše vide baš na ovom delu tela (pored šaka i ruku).

Retinoidi su FENOMENALNI u borbi sa bubuljicama ali OVO morate da znate!

Evo na koje načine možete sprečiti prevremeno starenje, ali i generalne promene koje dolaze sa godinama:

1. Nanosite dosta zaštitnog faktora

Imate problem sa istovremeno masnom i suvom kosom? Evo kako da ga TRAJNO rešite

vrat
Foto: Profimedia

Najvažnija stvar o kojoj uvek morate da razmišljate jeste nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom. Štaviše, potrebno je da nanosite mnogo više kreme na vrtat, nego na lice. Generalno pravilo jeste da na kožu vrata i grudi nanesete kremu količine jednog metalnog dinara.

2. Zaštitite vrat šeširom

Nošenje kaftana čuva naše telo od direktnih sunčevih zraka, a samim tim i gorenja kože, dok šešir sa velikim obodom štiti kožu "odozgo". Na ovaj način nećete sebi obezbediti pege koje u današnje vreme sve više žena ima u starijim godinama.

Ova žena ima skoro 50 godina, a izgleda FENOMENALNO - otkrila je i KAKO joj to uspeva! (FOTO)

3. Krema za lice je sasvim dovoljna

U apotekama i kozmetičkim radnjama možete kupiti posebne kreme za kožu vrata i dekoltea, ali vam je generalno sasvim dovoljna i krema za lice. Potražite proizvode sa peptidima i retinolima koji  usporavaju starenje i obnavljaju kožu.

devojka nanosi kremu za lice
Foto: Profimedia

4. Spavajte na leđima

Ovo je najbolja poza za spavanje iz više razloga - u toku noću će koža vrata biti zategnuta, dok kada spavate na stomaku vršite pritisak na lice i vrat zbog položaja glave na jastuku. Spavanje na stomaku izaziva pojavu sitnih bora, pa ga najviše iz tog razloga izbegavajte.

5. Manje gledajte u telefon

Zahvaljujući različitim zanimljivim aplikacijama, naš pogled je često uperen ka dole, odnosno mobilnom telefonu. Horizontalne linije koje se pojavljuju kada nagnemo glavu ka dole, vremenom se mogu produbljivati zbog čestog savijanja kože na vratu. Ili smanjite gledanje slika na Instagramu ili držite telefon u visini očiju, kako ne biste morali da savijate glavu.

 

Pročitajte i:

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd