Skip to main content
Mladenci

Da biste imali srećan i uspešan brak dovoljno je da ispunite ovih 5 uslova!

Foto: Profimedia
"I živeli su srećno do kraja života..."

Ako ste se ikada pitali šta to jedan brak čini neraskidivim, imamo odgovor(e). Dakle, postoji nekoliko osnovnih principa braka koji čine vaš odnos snažnim i trajnim.

JANUARSKE BEBE SU NAPREDNIJE, PAMETNIJE! Ali, vreba ih i jedna OPASNOST, a ona je...

Ljubav

Glavna vrednost i glavna sreća svakog braka je iskrena ljubav supružnika, uz međusobno razumevanje, samopoštovanje i kompromis. Ako nema ljubavi, onda nema ni dobre osnove za brak.

NE IGNORIŠITE SIGNALE: 7 pokazatelja da je vaše dete INTROVERTNO!

Strpljenje

Bez strpljenja i prihvatanja svih nedostataka druge polovine - brak se može pretvoriti u rat na osnovu obostranih očekivanja, a ne želje da volite partnera onakvog kakav je. 

Srećni u braku
Foto: Profimedia

Poverenje

Velika je sreća da shvatite da postoji osoba kojoj u potpunosti verujete i kojoj sve možete reći o sebi, a od koje ćete zauzvrat dobiti razumevanjei i podršku. Poverenje je jedan od ključnih faktora za srećan brak.

Spremnost da saslušate

Sposobnost međusobnog slušanja vam omogućava da rešite ozbiljne probleme na prijateljski način. Ako se supružnici međusobno ne slušaju - to više nije srećan brak.

Podela dužnosti

Kada svaki od supružnika doprinosi upravljanju domaćinstva, a ne odbacuje odgovornosti, ljubavni par će na kraju imati više vremena da ostvari nešto ugodno zajedno.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
37 Beograd