fbpx
Skip to main content
novac

DREVNO VEROVANJE, ZA KOJE KAŽU DA NIKAD NIJE OMANULO Stavite u novčanik 1 stvar i dobićete gomilu para

Foto: Profimedia/ilustracija
Veruje se da ako ga nosite u novčaniku ili stavite ispod otirača na kućnom pragu, privlačite bogatstvo i novac

Staro verovanje za ostvarenje želje. Šta se događa kada lovorov list ubacimo u novčanik – magičan ritual za privlačenje novca i obilja.

Lovorov list je začinska biljka kohja se vekovima koristi u kuhinji, ali i u službi zdravlja kao prirodni lek. U feng šuiju i prema narodnom verovanju, ona ima magično svojstvo – veruje se da može privući novac i ostvarenje želja.

DIJETA JELENE BAČIĆ ALIMPIĆ (52) ZBOG KOJE IMA FIGURU IZ SNOVA: Ishrana koji topi i do 3 kg za nedelju dana!

DIJETA JELENE BAČIĆ ALIMPIĆ (52) ZBOG KOJE IMA FIGURU IZ SNOVA: Ishrana koji topi i do 3 kg za nedelju dana!

JELENA I NOLE NE JEDU SLATKIŠE: Šećer je zabranjen ali uz OVU NAMIRNICU pojačavaju ENERGIJU I IMUNITET

JELENA I NOLE NE JEDU SLATKIŠE: Šećer je zabranjen ali uz OVU NAMIRNICU pojačavaju ENERGIJU I IMUNITET

Prema starim verovanjima lovorov list je vid talismana ili amajlije, a verovalo se da ako ga nosite u novčaniku ili stavite ispod otirača na kućnom pragu, privlačite bogatstvo i novac.

Postoji i verovanje da je paljenje lovorovog lista sredstvo za čišćenje energije u domu, kao i za određivanje da li je u kući prisutna pozitivna ili negativna energija.

Novčanik
Foto: Profimedia

Još jedan stari ritual jeste pisanje želje na listu lovorovog lista. Verovalo se da za vreme mladog ili punog Meseca na lovorovom listu se napiše želja, a onda se ta liska baci u vatru da izgori. Potrebno je verovati da se želja može ispuniti.

Feng šui, stara kineska tehhnika uređenja doma i privlačenja pozitivne energije, može se primeniti i na novčanik. Veruje se da ukoliko u njemu nosite račune, istrošene kartice, zgužvan novac i nepotebne stvari, onda privlačite lošu energiju i nepovoljnu finansijsku situaciju.

S druge strane, postoje i predmeti koje je poželjno nositi u novčaniku u svakom trenutku, jer se veruje da oni šire pozitivnu energiju i privlače novac.

Sigurno ste negde videli feng šui figuru žabe koja sedi na kovancima i za koju se veruje da privlači novac, ili je možda i vi imate u svojoj kući. Ona se drži u domu najčešće na ulazu ili na radnom stolu, a prema feng šui pravilima možete ovaj feng šui magnet za obilje staviti u novčanik.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd