Skip to main content
Foto: Insagram Printsreen/anasevic85/seka_aleksic/kostovjelena

ESTRADNE MAME U PANICI: Plašimo se za zdravlje naše dece

Foto: Insagram Printsreen/anasevic85/seka_aleksic/kostovjelena
U strahu od ozloglašene MMR vakcine.

Nakon što se kampanja protiv vakcine MMR, koja se deci daje protiv malih boginja, zaušaka i rubeola, proširila celim svetom, te i kod nas, brojni roditelji strahuju zbog navodnih neželjenih efekata koje prouzrokuje.

Usled sumnje da pomenuta vakcina izaziva autizam kod dece, a sa druge strane tvrdnje lekara, da se mališani moraju zaštititi od tri opasana virusa i da je vakcina MMR neophodna, roditelji su u nedoumici šta da urade. Međutim teško da nešto mogu i učiniti pošto su po zakonu roditelji u obavezi da dete vakcinišu jer ukoliko se o to ogluše zakonske kazne mogu dostići sumu i do 50.000 dinara.

 

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀SEKA ALEKSIĆ ⠀⠀⠀⠀⠀ (@seka_aleksic) on

Bez prava na izbor

Brojne poznate mame priznaju da su zbunjene različitim stavovima koji se plasiraju u različitim svetskim i domaćim medijima, te da strahuju od eventualnih posledica i neželjenih efekatra ozloglašenog MMR.

Folko zvezda Seka Aleksić, koja je prošle godine postala majka, ne krije da je sa suprugom Veljkom polemisala o spornoj vakcini, ali verovatno i svesna da kao javna ličnost, svojim stavom i reakcijom može uticati na formiranje mišljenja drugih majki, nije želela da otkrije do kog je zaključka došla, ali svakako ne negira strah koji izaziva negativna kampanja.

NA GRANICI SIROMAŠTVA? Prozivaju ga da vozi krš, a on KUPIO ĆERCI STAN OD 300.000 EVRA!

- Dosta se polemiše oko te vakcine i znam da postoje različita mišljenja, neki su za, a neki protiv. Nastojim da se dobro informišem na ovu temu. I pratim  sve novo što se pojavi. Pričala sam sa Veljkom i ipak ne bih da otkrivam ništa vezano za našu odluku, to ostaje između nas - kaže pevačica.

 

A post shared by Jelena Kostov (@kostovjelena) on

Zvezda Granda, Jelena Kostov, koja ima tromesečnog sina Miliju, priznjaje da će nerado odvesti sina da primi vakcinu.

- Verujte mi da mi je to totalna konfuzija u glavi. Mnogo me to brine. Ne prođe dan da ne razmišljam o MMR vakcini i trenutku kada će moje dete morati da je primi. Raspitivala sam se mnogo, pričala sam i sa prijateljima u inostranstvu,  koji to deci ne daju, ali lekari kažu i da ne odgovaraju za posledice ukoliko je dete ne primi. Čula sam da dete posle može da ima problem i u školi ako nije primilo tu vakcinu, tako da mislim da ću ipak biti u većini koja vodi decu da je prime. Čula sam da je moguće da dete postane autistično, to je moj najveći strah. Mislim da svaki roditelj ima veliku dilemu i  nefer je što nemamo pravo izbora, već smo u zakonskoj obavezi da vodimo dete. Nisu bitne te novčane kazne ali je bnitan izbor. Svako treba da bira ono što misli da je najbolje za njegovo dete - Poručila je Kostovka.

Nećete verovati od kog POZNATOG PEVAČA Nada Topčagić MORA DA SE KRIJE

Mole se bogu

 

A post shared by Ivana Pavkovic (@ivanapavkovic) on

Ništa manje zabrinuta nije bila i njena koleginica Ivana Pavković, koja sa Petrom Mitićem ima sina Vujadina.

- Ima još vremena do tog trenutka kada ćemo Petar i ja morati da odlučimo šta ćemo da radimo po pitanju te vakcine.  Iskreno se mnogo bojim, svašta sam čula. Naš pedijatar kaže da može raznih problema da bude ukoliko je dete ne primi, a mene plaši to što mnoge mame kažu da im je dete zbog toga obolelo od autizma - rekla je Ivana Pavković.

 

A post shared by ANA SEVIC OFFICIAL (@anasevic85) on

Estradni par Ana Sević i Darko Lazić još nije odveo ćerkicu Lorenu da primi MMR vakcinu iako je po uzrastu već trebala da bude vaklcinisana, jer u julu puni 3 godine.

- Lorena je primila sve vakcine, osim MMR. Čekamo da skupimo hrabrosti da to uradimo. Nikako nam nije sve jedno, posebno kada čujemo svašta. To je strašna tema, a neke stvari nama nisu dokučive.  Šta da kažem, pomoliš se bogu i nadaš se da će ishod biti dobar. Na kraju ćemo i mi to morati da uradimo, deca do polaska u vrtić moraju da prime tu vakcinu - zaključila je Ana Sević. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd