fbpx
Skip to main content
majka

"GDE SU MI DECA?! ZAŠTO SI OTIŠLA?!" Ostavila decu na čuvanje dadilji, a našla ih u POLICIJSKOJ STANICI! Pokrenuta istraga...

Foto: Profimedia/ilustracija
Strašna ispovest

Čuvanje tuđe dece može da bude prilično stresno, posebno ako se roditelji  čekaju satima, ipak, u pojedinim situacijama dadilje deluju prilično ishitreno i na neki način “kažnjavaju” svoje nadređene, pa se dešava možda da se dete probudi baš kada se mama i tata vrate iz noćnog provoda, međutim, ponekad vrag povede šalu, pa dadilja reši da ode korak dalje.

Nedavno je na Reditu žena ispričala da je prijavila jednu majku policiji jer je prekasno došla kući.

PREDVIDEO HIROŠIMU, HITLERA I KOVID: Nostradamus je tvrdio da je OVO poslednja godina koju će čovečanstvo doživeti

PREDVIDEO HIROŠIMU, HITLERA I KOVID: Nostradamus je tvrdio da je OVO poslednja godina koju će čovečanstvo doživeti

SUPER REŠENJE ZA FLEKE OD ČAŠA: Na ovaj način LAKO ćete se OSLOBODITI tragova na stolu (VIDEO)

SUPER REŠENJE ZA FLEKE OD ČAŠA: Na ovaj način LAKO ćete se OSLOBODITI tragova na stolu (VIDEO)

Žena, čije je korisničko ime bilo @Electron_Professor, opisala je sebe kao 28-godišnju ženu koja vikendom čuva decu kako bi zaradila dodatni novac. Postavila je na forum pitanje nakon incidenta tokom jednog od njenih angažmana za čuvanje dece.

Naime, pozvala je policiju kada mama nije došla kući na vreme.

 ”Mama nikad ne dolazi kući na vreme. Pre mi nije govorila vreme povratka, ali na kraju sam počela da je zapitkujem, jer mi je to onemogućavalo da išta obavim vikendom. Išala bih da čuvam decu kako bi ona mogla da ide na branč, ali nje nije bilo od 11 do 19 sati uveče. Što znači da bi ceo moj dan je propao. Nakon toga je počela da mi govori vreme dolaska, ali ga se nikad nije pridržavala. Ne bi ni nazvala da mi kaže da će da kasni, samo bi ostala duže napolju“, rekla je dadilja.

Nakon što su nekoliko puta doživela pogrešnu komunikaciju oko vremena preuzimanja i frustriranog čekanja da se majka vrati kući, ta noć bila je kap koja je prelila čašu. Na Reditu je napisala da je došla da čuva decu u šest sati popodne, a trebalo je da završi do devet uveče, jer je imala dogovor sa prijateljima.

Majka joj je obećala da će da dođe kući na vreme, ali opet je kasnila. Sati su prolazili, a nakon više poziva i SMS-ova, majka nije odgovarala.

Budući da su dadilji propali planovi i bila je ljuta i iscrpljena rešila je da preduzme nešto povodom toga.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia/ilustracija

“Nazvala sam je i ostavila govornu poruku u kojoj sam joj rekla da ako ne bude kod kuće u sledećih sat vremena, smatram da su deca napuštena i zovem policiju.“ 

Nije poznavala druge članove porodice, ni oca dece pa nije mogla da ih  nazove. Nakon što je majci dala dodatnih 15 minuta i ponovno nazvala, konačno je pozvala policiju.

“Pojavili su se i pokazala sam naš dogovor u poruci od prošle nedelje, a koji potvrđuje da će ona da dođe kući do devet uveče“, objašnjava dadilja.

Policija je pokušala da stupi u kontakt sa majkom, koja se nije javljala, a potom su rekli dadilji da može da ide kući, a da će oni da odvedu decu u policijsku stanicu.

Konačno, u 3 sata ujutro, dadilju je probudio mahnit poziv majke koja je pitala:

 “Gde su deca? Zašto ti nisi ovde?“

Rekla joj je da proveri u policijskoj stanici, na šta je majka  tada opsovala, a dadilja je poklopila slušalicu i otišla u krevet.

“Sledećeg dana mi je poslala esej u kojem kaže da je otac dece pozvan i da je protiv nje pokrenuta istraga. Nazvala me svakakvim pogrdnim imenima koja postoje. Pitala me da li je  potencijalni gubitak dece vredan toga da budem sitna duša“, napisala je dadilja.

Da  li je dadilja uradila pravu stvar?

Prema findlaw.com, uobičajena zabluda u vezi sa nestalim osobama je da one moraju da budu odsutne najmanje 24 sata da bi se prijavio nestaanak, međutim, to je retko kad slučaj. Više agencija za sprovođenje zakona često naglašavaju da slučaj nestale osobe treba da se prijavi što je pre moguće.

Na Redit temi se mnogo korisnika složilo da ona nije bila bezobrazna zbog pozivanja policije.  Jedan korisnik je prokomentarisao:

“Jedna stvar koju sam naučio iz True Crime je da čekanje 24 sata na prijavu nestale osobe predstavlja  mit. Nije bila tamo gde je rekla da će da bude  kada je rekla i nije odgovarala na pozive. Ona je u tom trenutku zapravo bila nestala osoba.“Drugi korisnik je komentarisao:

“Slažem se milijadu posto. Kao vatrogasac sam iz prve ruke svedočio tragičnim posledicama kada neko ne uspe da nazove nasilnu majku ili majku koja zanemaruje decu. Krajnji rezultati bili su besovi male veličine.“

Jedan od komentara je i:

“Ozbiljno. Kasnila je šest sati i nije se javljala. To je situacija tipa mrtav si u jarku.“

Mnogo korisnika je bilo na strani bebisiterke, iako je u početku sumnjala u svoju odluku, dok je i nemali broj onih koji smatraju da je njen postupak loš i ishitren.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd