Skip to main content
ručak sa porodicom

Kako da šarmirate njegovu porodicu kao što ste i njega: Ovo su 3 VAŽNA pravila ponašanja na ručku

Foto: Profimedia
Kako bi upoznavanje prošlo bez ikakvih incidenata potrebno je opustiti se i samo slediti ova tri zlatna pravila...

Evo o čemu se radi:

Dođite na vreme i ponesite mali znak pažnje

Ovo je izuzetno bitno jer kašnjenje pokazuje nepoštivanje drugih osoba te manjak bontona. Kašnjenje ili pak dolazak na vreme čine prvi korak prilikom oblikovanja utiska. Stoga se potrudite da to oblikovanje od samog početka bude pozitivno.

S obzirom na to da se upoznavanje roditelja najčešće odvija tokom porodičnog ručka, bitno je da kao gost svojim domaćinima donesete poklon. Mali znak pažnje zapravo će imati velik uticaj na daljnje oblikovanje utiska o vama. Tako da su boca vina, bombonijera ili cveće sasvim dovoljni.

Ana Sević: VOLELA BIH DA IMAM VELIKU PORODICU, ali još nisam spremna za drugo dete

Nova godina
Foto: Profimedia

Nemojte preterivati s alkoholom

Kako je najčešće reč o porodičnom ručku, uz ukusnu hranu često idu i fina pića. Ako vam se ponudi alkoholno piće, ne morate odbiti, no svakako morate pripaziti da ne preterujete s unosom alkohola koji će tada početi i uticati na vaše ponašanje.

Upravo će se vaše ponašanje naći u centru pažnje. Budite prirodni, pristojni i nasmejani. Opustite se, ali ne u potpunosti jer ipak je reč tek o prvom upoznavanju, a ne o dugogodišnjem prijateljstvu.

Sjajne vesti za žene sa većim guzama!

Devojke piju vino u krevetu
Foto: Profimedia/ilustracija

Ponudite svoju pomoć

Nakon ručka sto će trebati da se pospremi. Ponudite svoju pomoć jer to je znak lepog ponašanja koji će pozitivno zaokružiti pozitivan utisak. Čak i ako vaša pomoć bude odbijena, nećete ispasti lenji ili pak nepristojni.

Kakva god da situacija bude, važno je da ostanete prisebni, srdačni i da se pridržavate bontona.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd