fbpx
Skip to main content
Mama i beba

Ljubi ga majka! Evo saveta kako da vaspitate DEČAKA da bude MUŠKARAC za ponos!

Foto: Profimedia
Naučite ga!

Jedan od najvećih izazova u životu žene je majčinstvo, a ako imate dečaka izazov je još veći. Evo kako da vaš dečak izraste u muškarca na kojeg ćete biti ponosni.

Ljubite ga, puno, puno

Svaka majka koja ima sina zna koliko njihovi dečaci umeju da budu prave maze.Te iste maze većinu sa godinu dana mogu biti i jako živahni, pomalo grubi i destruktivni. U trenucima kada vaše majušno biće pokaže svoju nežnu i osećajnu stranu, pa vas zagrli i uželi se vašeg dodira, tada ne štedite svoja osećanja.

Ljubite ga, grlite ga i mazite koliko god možete. Poljupci i dodiri su važni kod razvoja dece, što će najviše doći do izražaja kada vaša beba postane muškarac, koji se ne libi da pokaže osećanja. Ljubite ga i tada.

KOLIKO LJUBAVI: "Naše vreme..." Dženifer Lopez uputila vereniku najdirljiviju poruku za godišnjicu (FOTO)

Dečak
Foto: Profimedia

 Naučite ga kućnim poslovima

Ako vas sin posmatra dok kuvate, čistite ili pripremate veš za pranje, dozvolite mu da vam pomogne u tome. Objasnite mu šta radite i pokušajte da deo posla simbolično prebacite na njega. Kada vaša beba postane dečak, te stvari mu više neće biti zabavne, ali će znati sve da radi i moći će lako da se osamostali.

ZBOG ĆERKE ANITE NISAM HTELA DA RAĐAM... Snežana Savić iskreno o NAJTEŽOJ ODLUCI U ŽIVOTU: Strah je obuzeo

 Dozvolite mu da isprlja i pocepa odeću

Dečaci su uvek razigrani i nestašni, što često dovodi do malih nezgoda kao što je pocepana i isprljana odeća.

Nerviranjem oko takvih sitnica i zabranama ništa nećete postići, skakanje, padanje i uništavanje su samo deo odrastanja koji je kod dečaka često izraženiji.

 Pokažite mu primere dobrih muškaraca

Vaš sin će biti okružen mišićavim likovima pod maskama iz crtanih filmova koji svojom pojavom plene pažnju, još od kako se rodi.

Pobrinite se da mu približite i da ga upoznate sa muškarcima koji "rasturaju", ali ne silom i snagom već svojom glavom. Pisci, slikari, fizičari, informatičari, nobelovci.

ODMAH IZBACITE NAPOLJE! ZLO! Ove biljke donose NESREĆU i nisu dobre za blagostanje PORODICE!

Pokažite mu primere dobrih žena

Fotke lepih žena iz časopisa, kataloga ili iz sveta poznatih i slavnih su nešto sa čime će vaše dete odrastati. Osim takvog pogleda na pripadnice suprotnog pola, pobrinite se da sazna ko su žene koje su svoje mesto među slavnima pronašle zbog svog talenta, znanja, upornosti, i svojih životnih stavova.

 Naučite ga lepom ponašanju

Deca upijaju poput sunđera, i svaka informacija koju podelite sa svojim sinom biće sačuvana u njegovoj memoriji. Naučite ga kako da jede bez srkanja i mljackanja, pokažite mu šta znači biti pristojan prema starijima, slabijima i devojčicama.

PRE TESTA: Ranu TRUDNOĆU možete prepoznati po ovim SIMPTOMIMA, a neke ne biste povezali sa trudnoćom!

Jednom kada postane muškarac, bićete ponosni na njega, a vašeg pristojnog sinčića će svaka majka poželeti za zeta.

 Podstaknite njegovu nežnu stranu

Za razliku od devojčica, dečaci ne vole da pokazuju svoja osećanja, a taj prirodni instinkt "prikriva" njihovu skrivenu nežnu stranu. Pokažite mu šta znači nežnost i dozvolite mu da je sam oseti i da je iskaže prema bebi, životinjama, biljkama, ali i prema drugoj deci i odraslima.

VODIČ ZA RODITELJE: Evo šta po savetima PEDAGOGA nije potrebno vašem DETETU, a ovo mu OBAVEZNO dajte!

dečak
Foto: Profimedia/ilustracija

Družite se sa njim van kuće

Iako su većinom tate ti koji svoje živahne dečake vode na sportske događaje, vožnju biciklom ili igranje loptom, vi se s vremena na vreme uključite u ovaj deo zabave. Pokažite mu da ste super mama koja ga razume u svakom pogledu, pa tako i u "muškim" aktivnostima.

Dozvolite mu da oseti poraz

Niko ne voli da gubi i to se primećuje u najranijoj dobi. Ali poraz je deo života što će vaš sinčić ubrzo shvatiti. Ako izgubi u nekoj igri ili na takmičenju, dozvolite mu da se ljuti i da bude malo razočaran. To su normalna osećanja sa kojima je bolje da se susretne u najranijem uzrastu. Što pre shvati da ne dobijemo uvek ono što poželimo, to će mu odrastanje biti lakše.

RODITELJI ĆE BITI PRESREĆNI: Bebe rođene sa velikom glavom su POSEBNE, evo i zašto!

Uključite se u njegov život izvan kuće

Dok su mali, dečaci su jako vezani za majku, ali s vremenom počinju da ih zanimaju aktivnosti izvan kuće, daleko od vas. Pokušajte da se uključite u stvari koje ga zanimaju i u kojima uživa. Ako se bavi sportom, pratite njegove nastupe, uspehe i neuspehe, kada počne da izlazi, saznajte ko su njegovi prijatelji i upoznajte njegovu simpatiju.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd