fbpx
Skip to main content
mašina za sušenje veša

Izvadio je ovaj DEO iz MAŠINE za SUŠENJE VEŠA, pun prljavštine! Evo zašto se KVARE i KAKO ih ODRŽAVATI!

Foto: Youtube printscreen/Paunić
Nekoliko jednostavnih saveta koji će popraviti kvalitet rada mašine!

Prema rečima stručnjaka, problemi sa radom mašine za sušenje veša najčešće nastaju zbog toga što se ona pravilno ne održava. Usred toga brzo može doći do kvara, pa veš ne izađe dovoljno suv ili se po njemu skupa kunadra. 

Nakon što kupite mašinu i počnete da je koristite pobrinite se da do ovakvih kvarova ne dođe. 

Prema rečima stručnjaka prva stvar kod koje mnogi greše je što ne očiste mašinu nakon svakog korišćenja, a to podrazumeva da ostavite otvorena vrata kako bi para koja se unutra zadržala mogla da izađe, a zatim je neophodno da očistite vrata mašine kao i ulaz na kojem se skuplja kunadra. 

mašina za sušenje veša
mašina za sušenje veša
Foto: Youtube printscreen/Paunić

Za to je najbolje koristiti usisivač, a zatim izvaditi filter koji stoji tako reći na vratima mašine, izvadite ga i očistite. Filter otvorite i takođe ga usisajte, kako bi bio čist za sledeću turu veša. 

Nakon ovoga se prelazi na donji deo mašine, izvadi se deo u kojem se zadržava voda i prazni se jer ova tečnost može da se usmrdi.

mašina za sušenje veša
mašina za sušenje veša
Foto: Youtube printscreen/Paunić

Nakon ovoga se čisti kondenzacioni prostor koji je ključan u ovom čišćenju. U njemu se zadržava najviše kunadre i tkanine koja spada sa garderobe u toku pranja. Izvadi se, a zatim opere sa svih strana u kadi. Kada se dobro opere kondenzacioni prostor neophodno je da očistite, krpom, prostor u kojem stoji ovaj deo pre nego što ga vratite na mesto. 

 

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
16 Beograd