fbpx
Skip to main content
Blizanci

NAUČNO DOKAZANO: Blizanci najčešće KASNIJE progovore, a razlog će vas iznenaditi!

Foto: Profimedia/ilustracija
Ko bi rekao...

Istraživanja najčešće potvrđuju dileme da li deca blizanci kasnije progovore od svojih vršnjaka. Naučnici kažu da se to uglavnom baš tako dešava, pogotovo ako su rođeni ranije.

Otac je legao ispod kreveca svoje bebe, a razlog KIDA DUŠU! (FOTO)

Kao vodeći razlog navodi se činjenica da roditelji ne uspevaju maksimalno da se posvete obema bebama, odnosno svakoj pojedinačno, manje razgovaraju sa njima jer nemaju toliko vremena kao mame i tate jednog novoređenčeta.

Ona je trenutno NAJPOPULARNIJA TRUDNICA U HOLIVUDU, a od zaove je dobila G-R-O-Z-A-N poklon i svima javno pokazala ovu BRUKU!

majka briše blizance
Foto: Profimedia

S druge strane, naučnici objašnjavaju da blizanci često oko druge godine života, kada deca počinju da govore, razvijaju jezik koji je samo njima razumljiv. To se dešava u čak 40 odsto slučajeva. Stručnjaci to nazivaju "jezikom blizanaca" ili "idioglosijom" i "kriptofazijom".

Manifestuje se tako što bebe reči izgovaraju nepravilno ili koriste neke koje uopšte ne postoje, a međusobno se razumeju. Već oko treće godine, blizanci napuštaju svoj povlašćeni jezik i uglavnom počinju da se uključuju u razgovore na svima razumljivom.

Pročitajte i:

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd